u.b.i.k. a scris:
1.Depuneti inscrisurile si chitanta care sa faca dovada achitarii taxei de timbru la dosar impreuna cu o cerere prin care sa aratati instantei ca ati achitat taxa si ca doriti modificarea cererii d-voastra in sensul recuperarii taxei incasate nelegal de DGFP.
2. Veti primi acasa hotararea primei instante iar dupa un termen care poate de de 3-4 luni dar si mai lung sau mai scurt veti primi acasa cererea de recurs a DGFP. Formulati intampinare si cereri judecarea in lipsa.
3. Dupa ce hotararea ramane definitiva si irevocabila prin respingerea recursului DGFP faceti o deplasare sau trimiteti prin posta la Curtea de Apel care a judecat recursul o taxa de timbru de 5 lei si o cerere scrisa pentru ca sa obtineti minuta deciziei din recurs. Cu aceasta minuta si cu sentinta data de tribunal impreuna cu copii dupa chitanta cu care ati platit taxa de mediu, copia deciziei de impunere, copie CIV si copie dupa talon faceti o cerere la DGFP sa va restituie banii. O sa fiti programata iar la data stabilita va veti recupera banii.
Are rost? Hmmm ... Statul roman tocmai pe viteza cu care se judeca procesele se bazeaza. Apoi, chiar dupa ce castigati procesul daca veti vinde masina noul proprietar va fi pus sa plateasca taxa cu toate ca d-voastra aveti o hotarare judecatoreasca care spune ca taxa aceea este ilegala. Asadar, va trebui sa actioneze si el in judecata statul roman. De aceea, in fata atator piedici si a faptului ca guvernul poate sa scoata maine o noua OUG care sa stabileasca cine stie ce alta bazaconie nelegala, multi romani prefera sa abandoneze.
Va multumesc din suflet pentru informatii.
As ma avea 2 intrebari: pot sa nu mai fac intampinare la recursul formulat de DGFP? Pot pierde procesul in cazul in care nu o fac (din cate am mai citit pe net, am vazut ca sunt persoane care au depus doar actele initiale si nu au mai depus intampinari la recursul formulat de DGFP si au avut castig de cauza).
Imi puteti spune cum trebuie formulata cererea prin care sa aratat instantei ca am achitat taxa si ca doresc modificarea cererii anterior depusa in sensul recuperarii taxei incasate nelegal de DGFP?