avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto - recuperare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto - recuperare

Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata prefectura si serviciul de inmatriculari. dar termenul pentru proces a fost fixat pentru luna luna septembrie 2013. Intre timp, pentru a putea circula, a trebuit sa-mi inmatriculez masina. As dori sa stiu daca mai are sens sa continui procesul (mai am de achitat o taxa de timbru si de pus la dosar raspunsurile pe care le-am primit de la finante si serviciul de inmatriculari auto) si daca mai pot primi banii inapoi.

In caz afirmativ, cum procedez in continuare? Mentionez ca am cerut judecarea procesului in lipsa. Daca nu depun acele acte se incheie procesul de la sine?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 08:08, 19 August 2013
u.b.i.k. a scris:

1.Depuneti inscrisurile si chitanta care sa faca dovada achitarii taxei de timbru la dosar impreuna cu o cerere prin care sa aratati instantei ca ati achitat taxa si ca doriti modificarea cererii d-voastra in sensul recuperarii taxei incasate nelegal de DGFP.

Am procedat asa cum m-ati sfatuit, dar as mai avea o intrebare: in prima cerere am solicitat ca procesul sa se desfasoare in lipsa mea. Aceasta solicitare se pastreaza pe parcursul intregului proces? Ce se intampla daca nu ma prezint in instanta la primul termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu jacquelline jacquelline In luna ianuarie m actionat in judecata prefectura si serviciul de inmatriculari in vederea inmatricularii unui autoturism fara plata taxei pentru mediu. Avand ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Pana acum am facut cateva actiuni pentru recuperarea taxei auto dar acum trebuie sa fac una pentru ... (vezi toată discuția)