avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto - recuperare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto - recuperare

Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata prefectura si serviciul de inmatriculari. dar termenul pentru proces a fost fixat pentru luna luna septembrie 2013. Intre timp, pentru a putea circula, a trebuit sa-mi inmatriculez masina. As dori sa stiu daca mai are sens sa continui procesul (mai am de achitat o taxa de timbru si de pus la dosar raspunsurile pe care le-am primit de la finante si serviciul de inmatriculari auto) si daca mai pot primi banii inapoi.

In caz afirmativ, cum procedez in continuare? Mentionez ca am cerut judecarea procesului in lipsa. Daca nu depun acele acte se incheie procesul de la sine?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 08:08, 19 August 2013
Buna ziua!
Am dat unui avocat dosarul cu toate actele pentru recuperarea taxei auto, i l-am dat din 2011 si tot tragem de el sa ne ajute... si acum cateva luni ne-a anuntat ca s-a pierdut dosarul cu tot cu dovada platii taxei auto (2.300 de lei)... Intrebare: fiind originalul la el,pierdut fiind, eu acum de unde il mai iau? Cei de la fisc, sau de unde s-a platit taxa asta, mi-l mai dau (ca si copie)? Sper ca ati inteles. Multumesc!
de la serviciul de inmatriculari unde ati depus copii de pe acte.
nu mai lasati originalele nimanui, nu ati invatat niciodata asta?
mergeti si solicitati o copie de pe tot dosarul la inmatriculari. o sa aveti copiile in maxim 30 de zile
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
Mihaela Enache, Avocat
Va multumesc pentru modelul de cerere transmis!

O zi buna
Mihaela88 a scris:

Dosar nr...
Termen:........
Catre Tribunalul..........
Domnule Presedinte,

Subsemnata, cu domiciliul in ......................., CNP............, in calitate de reclamant
In temeiul art. 132 C.proc. civ. formulez prezenta

CERERE DE MODIFICARE A ACTIUNII
Solicitand Onoratei Instante sa se ia act de modificarea obiectului actiunii in sensul obligarii paratei ANAF-DGFP la restiuirea taxei pentru emisii poluante in cuantum de...., precum si a dobanzii fiscale de la data incasarii nelegale pana la plata efectiva a creantei.

In fapt, subsemnata am achizitionat autoturismul cu seria de la sasiu .....marca...... din (tara de origine), tara in care a mai fost inmatriculata astfel cum rezulta din...........
La data de.....2013 am achitat taxa pentru emisii poluante in vederea inmatricularii masinii. Avand in vedere ca aceasta taxa este nelegala, solicit restituirea acesteia, precum si plata dobanzii fiscale de la incasare pana la restiuirea efectiva a taxei.


Cu stima,

.....


As mai avea o intrebare: inainte de a deschide procesul am facut catre DGFP si Serviciul de inmatriculari prin care solicitam anularea deciziei si respectiv inmatricularea autoturismului fara plata taxei auto. Raspunsul lor l-am primit dupa ce am trimis la Tribunal actele pentru a deschide dosarul (stiam ca se va schimba legea si am vrut sa profit cat mai mult de timpul ramas in care as mai fi avut sansa de a-mi recupera banii). Ulterior am primit acasa o citatie in care mi se solicita sa platesc o taxa de timbru.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca acum fac cererea de modificare a actiunii, mai are sens sa trimit anexat si raspunsurile celor de la DGFP si Serviciul de inmatriculari, sau fac doar cererea si anexez chitanta prin care demonstrez ca am platit taxa de timbru?

Art. 16. - In materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cererile pentru anularea actului sau, dupa caz, recunoasterea dreptului pretins, precum si pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinte sau a oricarui altui inscris - 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ - 10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu jacquelline jacquelline In luna ianuarie m actionat in judecata prefectura si serviciul de inmatriculari in vederea inmatricularii unui autoturism fara plata taxei pentru mediu. Avand ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Pana acum am facut cateva actiuni pentru recuperarea taxei auto dar acum trebuie sa fac una pentru ... (vezi toată discuția)