avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inmatriculare fara taxa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inmatriculare fara taxa

Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Pana acum am facut cateva actiuni pentru recuperarea taxei auto dar acum trebuie sa fac una pentru inmatriculare fara taxa si nu am mai facut inca. De aceea as avea rugamintea sa-mi spuna cineva, daca are bunavointa, care ar fi procedura in acest caz si eventual un model orientativ de cerere pentru inmatriculare, care dupa cum am inteles trebuie facuta catre Institutia Prefectului - Serv. inmatriculari. De asemenea, stie cineva cat este taxa de timbru in acest caz ?. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:58, 7 Noiembrie 2012
Nu se plateste nici o taxa de timbru cand formulati o cerere catre o institutie publica.
Formulati o simpla cerere, normala, prin care solicitati inmatricularea autovehiculului fara plata taxei. Vi se va raspunde ca nu se poate si atunci formulati actiune in instanta.
Multumesc mult domnule c.j. lucian huzum, dar eu ma referam (dar nu m-am facut inteles) la taxa de timbru pentru procesul in instanta. Multumesc.
Taxa de timbru 39 ron-ptr siguranta.
Da, este 39 lei si timbru judiciar de 0,30 bani.
Totusi...un model orientativ de cerere de chemare in judecata mi-ar prinde bine, multumesc :)

Alte discuții în legătură

Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ionuttiron ionuttiron vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat (vezi toată discuția)
Taxa de poluare aaa123 aaa123 vreau sa dau in judecata serviciul de inmatriculari pt a inmatricula o masina in romania fara a plati taxa de poluare. am luat de la cineva o chemare in ... (vezi toată discuția)