avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat
Cel mai recent răspuns: andrei.and , utilizator 00:28, 6 Octombrie 2012
Acest forum nu are ca scop / destinatie recomandarea unei anumite persoane indiferent de pregatirea sa profesionala, acesta este un forum unde se exprima idei si opinii, utilizatorul fiind cel care discerne aplicabilitatea lor in situatia expusa de el.

Cu privire la cumpararea autoturismului aveti varianta sa formulati cerere de inmatriculare, vi se va respinge pe motiv ca nu ati platit taxa. Formulati contestatie la decizia de respingere a cererii dumneavoastra, probabil vi se va respinge si contestatia, dupa care formulati actiune in instanta pentru obligarea serviciului de inmatriculari auto sa va inmatriculeze autovehiculul fara plata taxei. Judecatorul va aprecia si va dispune asupra actiunii dumneavoastra.
Imi cer scuze dar nu asa se procedeaza d-le Huzum!
1. Faceti cerere catre Serv Inmatriculari prin care solicitati sa va inmatriculati auto fara [plata taxei auto si anexati unele acte ale masinii, apoi
2.Raspunsul lor negativ (sau daca nu va raspunde) il atacati in instanta -tribunal.
Doamna Larisa, ceea ce ati spus dumneavoastra si eu sunt generalitati, depinde de fiecare serviciu de inmatriculari auto in parte. In mare asa se procedeaza, asa cum am spus eu, asa cum ati spus dumneavoastra. Eu i-am relatat utilizatorului din proprie experienta, probabil ca si dumneavoastra ati facut la fel. Asadar, utilizatorul este cel care se va orienta pentru rezolvarea situatiei sale. Noi doar ii oferim idei si opinii ...
Eu am prezentat procedura legala ptr a castiga rapid , nu practica Serviciului de Inmatriculari, care nu ar trebui sa intereseze.
Eu nu am gasit temeiul de drept al contestatie la decizia de respingere a cererii de inmatriculare fara plata taxei facuta la Serv Inm Auto, as fi bucuroasa sa invat.

daca nu ai facut inca demersurile .. pot sa te ajut .. am trimis prin posta o adresa prin care le solicit inmatricularea fata taxa auto! cu confirmare de primire, in mod normal in termen de 30 de zile sunt obligati sa raspunda sunt cazuri cand raspund si cazuri in care nu se raspunde .. se formuleaza o cerere de chemare in judecata (va stau la dispozitie cu un model) prin care solicitati inmatricularea fara taxa! Preferabil fara avocat sau daca vreti avocat nu solicitati cheltuieli de judecata (taxa timbru, onorariu avocat ...) Va prezentati la proces daca este depusa intampinarea presedinta va da documentul il analizati si preferabil ii spuneti sa se judece si ce anume doriti dumneavoastra! Doresc inm. fara taxa auto pt. ca o consider nelegala conoform .... ! In caz de Actiunea este admisa se asteapata hotararea acasa, si in termen de 15 zile prefectura poate face recurs! In caz de nu se da castig de cauza se face recurs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare fara taxa Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Pana acum am facut cateva actiuni pentru recuperarea taxei auto dar acum trebuie sa fac una pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Taxa auto raul77 raul77 bubna ziua pentru a inscrie o masina in romania fara a plati taxa auto?? merge asa ceva ca am auzit ca unii au reusit iar altii nu si daca da cu cine pot ... (vezi toată discuția)