avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca D.

Activitate Raluca D.

Răspuns la discuția Utilizarea sprayului paralizant
Deci, colocvial vorbind, oricum aş lua-o, trebuie să tac şi să înghit.
Bună ziua,

Sunt o biciclistă care s-a săturat să fie agresată verbal pe stradă, zi de zi. În aceeaşi situaţie sunt sute de alte bicicliste, doar pentru că sunt femei. Am fost sfătuită să cumpăr un spray paralizant şi, atunci când agresiunea se manifestă prin înjurături sau mai rău, să îl folosesc. ªtiu că sprayul acesta poate fi folosit doar pentru autoapărare. Nu ştiu, însă, dacă agresiunea verbală poate fi considerată motiv pentru a apela la instrumente de autoapărare. Am citit răspunsurile date pe forum unor întrebări despre agresiune verbală şi calomnie şi am aflat că dosarele nu au greutate în instanţă, dar cu siguranţă răspunsul meu ar avea. Nu aş vrea să-mi fac nici un fel de dreptate şi, astfel, să ajung să am eu probleme cu legea. Pot folosi un spray paralizant în aceste situaţii?

Mulţumesc,
Raluca D.
Buna seara,

Eu si o mana de fete, am decis sa lansam o revista destinata exclusiv mediului online, gratuita si fara publicitate platita. Drept urmare, nu am avea nici un fel de profit material. As vrea sa stiu daca este necesara o autorizatie pentru asa ceva si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmam pentru a o obtine. Ar trebui sa avem o firma creata? De asemenea, exista mentiuni referitoare la concursurile cu premii in bani sau obiecte, concursuri ce ar putea exista in viitor?

Va multumesc anticipat,
Raluca D.