avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate chrisandru

Activitate chrisandru

Multumesc de raspunsurile rapide. Intr-adevar, nu s-a facut 'partaj' propriu-zis, ci s-a facut doar succesiunea. Bunurile din apartament au fost impartite voluntar (la intelegere), insa nu exista intelegere in ceea ce priveste folosirea apartamentului - ei nu doresc sa vanda (cel putin nu acum), nu vor sa inchirieze, noi presupunem ca ar fi dorit ca unul din copiii lor sa ocupe apartamentul pe o perioada nedefinita, dupa care, probabil, sa il vindem. Ei nu doresc sa discute cu noi si nu cunoastem, de fapt, intentiile lor adevarate. In prezent, apartamentul e gol, desi la un moment dat unul din nepotii mamei il ocupase (fara sa ne anunte in prealabil) si locuise in el cateva luni. In continuare insa noi nu beneficiem cu nimic de pe urma acestui apartament, si noi (mama) ar dori sa putem sa-l vindem cat mai curand. Deci, sa inteleg ca nu exista, in aceasta situatie, legal vorbind, decat varianta de a-l da in judecata pe fratele sau daca acesta refuza sa vanda apartamentul, sau sa cumpere partea mamei? Multumesc.
Buna ziua. Mama mea este co-proprietar al unui apartament de 3 camere ramas mostenire dupa decesul parintilor (al mamei sale anul trecut in august). S-a facut partajul, fiind 2 mostenitori legali, ea si fratele ei, si in prezent are dreptul la jumatate din apartamentul ramas mostenire. Noi am dori sa punem apartamentul in vanzare, pentru a beneficia de suma de bani (destul de mica oricum, dat fiind ca aparamentul este destul de vechi si in Baia Mare, intr-o zona cu multi oameni in varsta) pe care am putea-o obtine, la pretul pietei, insa fratele mamei se opune si nu doreste sa vanda, insa nu doreste nici sa cumpere partea noastra (noi am fi dispusi sa-i vinem lui la pretul pietii). El ar dori sa foloseasca apartamentul - adica unul din copiii lui sa poata locui in el, pentru ca el si familia sa sunt in Baia Mare - insa noi suntem departe (locuim in Sibiu), nu dorim sa-l mai mentinem, dar nu puteam sa beneficiem deloc de el din cauza ca fratele mamei se opune vanzarii. Ce solutii legale exista in acest caz?
Multumesc anticipat,
Cristina