avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate VARGA STEFAN VALENTIN

Activitate VARGA STEFAN VALENTIN

Răspuns la discuția PENSIE DE INTRETINERE ( MINOR)
Buna,.....traiesc inca o zi,gandindu-ma ca desii pentru mine este trist se pare ca gluma pe care o fac spunand ca m-am nascut cu o suta de ani mai devreme confirma modul de ratiune,mentalitatea fiintelor umane in anul 2010 vis -a-vis de ratiunea mea.
In opinia mea exlplic destul de clar ca legea imi spune mie ca trebuie ca cel care s-a stabilit sa plateasca pensia de intretinere,sa plateasca 1/4 DIN VENIT.
ATATA TIMP CAT NU EXISTA VENIT si in lege nu este stipulata mentiunea cum ca in situatia in care nu exista venit se va stabilii 1/4 din venitul...(NEREALIZAT) v-as ruga sa-mi spuneti unde gresesc sau care informatie imi lipseste.Va multumesc, si rog pe cei care sunt in cunostinta de cauza sa
comenteze,poate rationamentul m
aurelianx a scris:

Va inteleg nemultumirea si in mare parte aveti dreptate in legatura cu nivelul de trai.
Instanta tine totusi cont de acel ,,...in functie de venit...", dar nu mai putin decat raportat la minimul pe economie. Este o masura menita sa determine debitorul sa asigure minorului un nivel minim de subzistenta, el nu are nicio vina ca s-a nascut, trebuie sa traiasca.
Buna.....m-am gandit bine ,zic eu.Nu era vorba daca drepturile copilului primeaza sau nu.Practic este vorba despre un caz in care in instantele din romania nu se poate intelege ca responsabilitatea revine ambilor parinti respectiv se plateste pensia alimentara in functie de venitul celui care are obligatia sa plateasca raportat la nevoia celui care o cere.Practic nu se tine cont de ,,...in functie de venit..''si se calculeaza 1/4 din.... . Deasemenea subscriu ca ati atins corect latura umana in ce priveste dreptul copilului concluzionand fara a intalege relevanta faptului ca statul nu asigura un nivel de trai decent (acel 1 din care sa se calculeze 1/4). Va multumesc mult pentru raspuns.((VSV
As dorii sa cunosc de ce in instantele din Romania se calculeaza obligand unul din parinti la plata pensiei de intretinere( 1/4 din salariul.....) CHIAR DACA acesta nu are nici un venit ,chiar in contradictoriu cu litera si spiritul legii. VA MULTUMESC!