As dorii sa cunosc de ce in instantele din Romania se calculeaza obligand unul din parinti la plata pensiei de intretinere( 1/4 din salariul.....) CHIAR DACA acesta nu are nici un venit ,chiar in contradictoriu cu litera si spiritul legii. VA MULTUMESC!
pt ca drepturile copilului primeaza;si nu credeti ca acel copil ar merita macar atat? oricum nu il ajuta prea mult..;ce vina are copilul ca s-a nascut?ar treb sa va ganditi mai bine...la multe lucruri...
Unde este contradictia cu ,,litera si spiritul legii"?
Este totusi si copilul celui obligat la plata pensiei de intretinere si parintele trebuie sa se achite de aceasta obligatie, cel putin (in cazul unui singur copil) cu 1/4 din venitul minim pe economie. Pe de alta parte, greu de crezut ca nu realizeaza chiar deloc venit, el din ce traieste?B-)
Obligatia ambilor parinti este sa participe la cheltuielile cu cresterea si educarea minorului.
Cred ca f.f. f multi parintii care declara ca nu realizeaza venituri, realizeaza, doar ca muncesc la... "negru" - nu platesc impozite la stat si nu vor sa plateasca nici obligatiile fata de proprii copii. Este o practica destul de frecventa.. Nu credeti? 1/4 din salariul minim pe economie.... pentru copil este praf in ochi...
amandoi parintii sunt obligati sa-si intretina copilul si sa-i asigure cele necesare
daca un parinte, cel obligat sa dea pensie, "nu realizeaza venituri" si nici celalalt parinte, cel caruia i-a fost incredintat, nu realizeaza venituri, cel mic ce mananca?
oricum un copil nu traieste din 1/4 din minim pe economie si ca tot ati pomenit de instantele din romania, consider ca sunt prea blande cu cei ce-si lasa fara sprijin copiii
Buna.....m-am gandit bine ,zic eu.Nu era vorba daca drepturile copilului primeaza sau nu.Practic este vorba despre un caz in care in instantele din romania nu se poate intelege ca responsabilitatea revine ambilor parinti respectiv se plateste pensia alimentara in functie de venitul celui care are obligatia sa plateasca raportat la nevoia celui care o cere.Practic nu se tine cont de ,,...in functie de venit..''si se calculeaza 1/4 din.... . Deasemenea subscriu ca ati atins corect latura umana in ce priveste dreptul copilului concluzionand fara a intalege relevanta faptului ca statul nu asigura un nivel de trai decent (acel 1 din care sa se calculeze 1/4). Va multumesc mult pentru raspuns.((VSV