avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE DE INTRETINERE ( MINOR)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE DE INTRETINERE ( MINOR)

As dorii sa cunosc de ce in instantele din Romania se calculeaza obligand unul din parinti la plata pensiei de intretinere( 1/4 din salariul.....) CHIAR DACA acesta nu are nici un venit ,chiar in contradictoriu cu litera si spiritul legii. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: VARGA STEFAN VALENTIN , utilizator 11:51, 15 Aprilie 2010
Va inteleg nemultumirea si in mare parte aveti dreptate in legatura cu nivelul de trai.
Instanta tine totusi cont de acel ,,...in functie de venit...", dar nu mai putin decat raportat la minimul pe economie. Este o masura menita sa determine debitorul sa asigure minorului un nivel minim de subzistenta, el nu are nicio vina ca s-a nascut, trebuie sa traiasca.
aurelianx a scris:

Va inteleg nemultumirea si in mare parte aveti dreptate in legatura cu nivelul de trai.
Instanta tine totusi cont de acel ,,...in functie de venit...", dar nu mai putin decat raportat la minimul pe economie. Este o masura menita sa determine debitorul sa asigure minorului un nivel minim de subzistenta, el nu are nicio vina ca s-a nascut, trebuie sa traiasca.
Buna,.....traiesc inca o zi,gandindu-ma ca desii pentru mine este trist se pare ca gluma pe care o fac spunand ca m-am nascut cu o suta de ani mai devreme confirma modul de ratiune,mentalitatea fiintelor umane in anul 2010 vis -a-vis de ratiunea mea.
In opinia mea exlplic destul de clar ca legea imi spune mie ca trebuie ca cel care s-a stabilit sa plateasca pensia de intretinere,sa plateasca 1/4 DIN VENIT.
ATATA TIMP CAT NU EXISTA VENIT si in lege nu este stipulata mentiunea cum ca in situatia in care nu exista venit se va stabilii 1/4 din venitul...(NEREALIZAT) v-as ruga sa-mi spuneti unde gresesc sau care informatie imi lipseste.Va multumesc, si rog pe cei care sunt in cunostinta de cauza sa
comenteze,poate rationamentul m

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Citesc in ziare despre oameni care n-au ce pune pe masa condamnati la inchisoare pentru neplata pensiei alimentare. Din cate inteleg, abandonul ... (vezi toată discuția)
Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil van_gabriel2003 van_gabriel2003 Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel ... (vezi toată discuția)
Salut, am o cunoștință care a divorțat și acum are de plătit ... GreatC GreatC Salut, Am o cunoștință care a divorțat și acum are de plătit pensie alimentară după un copil, ea în momentul de față neavând niciun venit ... (vezi toată discuția)