avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate giriuta

Activitate giriuta

Multumesc pentru raspunsuri!
Din cate am citit ar trebui sa beneficiez de ambele indemnizatii: si de cea de maternitate si de cea de crestere copil. Insa tot nu imi este clar ce fac cu cartea de munca dupa expirarea contractului de munca(31 august). Unde o depun si cine imi plateste concediul pe perioada 1 sept- pana la nasterea copilului( aprox 1 oct) Aceasta perioada nu se considera intrerupere?
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 30 de saptamani si am intrat in concediu prenatal de pe data de 19 iulie iar data probabila a nasterii este 1 octombrie. Eu lucrez cu contract pe perioada determinata, contract care expira pe 31 august. Pana atunci concediul prenatal mi-l plateste actualul angajator, dar dilema mea este cine imi plateste in continuare zilele ramase din prenatal si postanatalul? Si as mai avea o nelamurire: in situatia mea pot beneficia de indemnizatia de creste a copilului pana la 2 ani? Va rog sa imi explicati si unde ar trebui sa ma duc sa ma interesez si sa depun actele necesare pentru a putea beneficia de aceste indemnizatii?( concediul medical si indemnizatia crestere copil). Va multumesc anticipat.
Bun ziua.
As dori si eu cateva lamuriri asupra situatiei in care ma aflu. Sunt insarcinata in14 saptamani, deci ar trebui sa nasc la inceputul lui octombrie.Lucrez de aproape patru ani ca profesor suplinitor calificat si nu am avut nici o zi intrerupere pe cartea de munca. Problema mea e ca imi expira contractul pe perioada determinata pe 31 august, deci cu o luna si ceva inainte sa nasc. Intrebarea mea este daca in aceasta situatie voi primi indemnizatie de cresstere a copilului. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac: sa-mi depun dosarul de somaj? Eu zic ca nu pentru ca la expirarea contractului ar trebui sa fiu in concediu prenatal- cel putin asa cred.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.