mie mi-au spus ca primesc la master
am dus adeverinta de la facultate pe primul an
acum sunt in anul 2 dar am intrerupt pt cresterea copilului
Am nascut in noiembrie,si au zis ca lipseste luna octombrie
pe octombrie am dus adev de la medicul de fam ca eram gravida in luna a 9 a si nu am putut merge la facultate.Eu am intrerupt din noiembrie facultatea.Deci am cele 12 luni cotizate.Dar femeile de acolo nu cunosc legea ca mi-au tot zis ca trebuie sa o studieze,si mi-au zis ca la master e altfel ca nu am voie sa intrerup,dar in lege scrie ca pot si nu este altfel la master,fiindca legea nu prevede.Eu am terminat dreptul si stiu sa citesc o lege.Nu stiu cum dau deciziile la ajps daca nu cunosc legea.Eu oricum voi merge si la tribunal pt dreptul meu,unde judecatorii vor sti sa aplice legea.Doar ca am nevoie de bani si mai dureaza pana se va rezolva.
buna dimineata,cred ca poti sa intrerupi anul si acum pt motive serioase,depinde la ce facultate esti.In HG 1016/2009 este prevazut ca poti sa intrerupi cursurile pana la 2 ani pt cresterea copilului,si banii ii primesti indiferent daca mergi la facultate sau nu in acest timp.Si eu sunt studenta dar la master si am bebe,dar eu inca mai astept pt bani,ca nu mi-au aprobat si o sa fac contestatie.Daca vrei citeste Hotararea de Guvern 1016/2009 sa te lamuresti.
Buna ziua, am depus dosarul pt indemnizatie crestere copil in luna decembrie 2009.
Fiind studenta la master beneficiez de indemnizatie.Am depus adeverinta de la facultate la dosar pana in septembrie 2009,iar pe luna octombrie 2009 adeverinta de la medicul de familie din care rezulta ca nu am inceput studiile pt ca eram insarcinata in luna a 9-a.In 5.11.2009 am intrerupt studiile la master pt cresterea copilului.Eu am nascut in 10.11 2009.Mi-a fost respins dosarul pe motiv ca am intrerupt studiile,si vreau sa fac contestatie deoarece am dreptul la indemnizatie.Potrivit HG 1016/2009,art.4 alin.7 (7-1) pot sa nu incep cursurile univ.din motive medicale,inclusiv starea de graviditate.Art.6 alin.6 lit.h prevede dovada de la medicul de familie pt situatiile prevazute de art.4 alin.7 (7-1).Iar art.7 alin.2 (2-1) prevede ca beneficiaza de indemnizatie indiferent dc intrerup studiile sau nu pe perioada cresterii copilului pana la 2 ani. Astfel eu am dreptul la indemnizatie? Deoarece eu cred ca da.