avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt studenta, am bebe beneficiez de indemnizatie dar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt studenta, am bebe beneficiez de indemnizatie dar nu pot sa merg zilnic la facultate

Dupa cum spuneam sunt studenta in anul 2 am un bebe de 6 luni abea luna trecuta in martie mi-a fost aprobat dosarul pt indemnizatia de studenta am primit si banii. In mod normal daca as fi lucrat aveam acum concediu 2 ani bineinteles nu ar fi trebuit sa merg la servici deloc, in situatia cu facultatewa cum se procedeaza? nu as avea cum sa merg zilnic se poate intrerupe anul? in cazul in care nu ma duc perd banii?
Cel mai recent răspuns: bbbia... , utilizator 09:30, 12 Aprilie 2010
buna dimineata,cred ca poti sa intrerupi anul si acum pt motive serioase,depinde la ce facultate esti.In HG 1016/2009 este prevazut ca poti sa intrerupi cursurile pana la 2 ani pt cresterea copilului,si banii ii primesti indiferent daca mergi la facultate sau nu in acest timp.Si eu sunt studenta dar la master si am bebe,dar eu inca mai astept pt bani,ca nu mi-au aprobat si o sa fac contestatie.Daca vrei citeste Hotararea de Guvern 1016/2009 sa te lamuresti.
neatza! K deci pot intrerupe fara sa pierd banii ms de rasp.. dar tie de ce nu ti-au aprobat?
mie mi-au spus ca primesc la master
am dus adeverinta de la facultate pe primul an
acum sunt in anul 2 dar am intrerupt pt cresterea copilului
Am nascut in noiembrie,si au zis ca lipseste luna octombrie
pe octombrie am dus adev de la medicul de fam ca eram gravida in luna a 9 a si nu am putut merge la facultate.Eu am intrerupt din noiembrie facultatea.Deci am cele 12 luni cotizate.Dar femeile de acolo nu cunosc legea ca mi-au tot zis ca trebuie sa o studieze,si mi-au zis ca la master e altfel ca nu am voie sa intrerup,dar in lege scrie ca pot si nu este altfel la master,fiindca legea nu prevede.Eu am terminat dreptul si stiu sa citesc o lege.Nu stiu cum dau deciziile la ajps daca nu cunosc legea.Eu oricum voi merge si la tribunal pt dreptul meu,unde judecatorii vor sti sa aplice legea.Doar ca am nevoie de bani si mai dureaza pana se va rezolva.
vreau sa zic ca eu am fost la facultate dupa adeverinta de studenta de 5 ori ca n u era buna ziceau cei de la asistenta sociala...pana la urma s-a rezolvat toata treaba sunt drepturile noastre si trebuie sa ni se acorde. Multa bafta si sa nu te lasi pana nu iti dau banii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil! elena215 elena215 Buna ziua , Am depus un dosar pentru indemnizatie de crestere a copilului in Noiembrie 2014. Am nascut un baietel in Octombrie, sunt studenta in cadrul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lismanucristina lismanucristina In urma cu 2 ani si 2 luni am ramas insarcinata,fiind studenta la facultate de zi anul 2 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pana acum doua luni,acum ... (vezi toată discuția)
Dosar privind acordarea ccc respins drina10 drina10 Buna seara. Am si eu o intrebare: eu am nascut in noiembrie 2011. in momentul actual sunt studenta in anul 2 de master, nu am inghetat anul-prin urmare anul ... (vezi toată discuția)