In urma cu 2 ani si 2 luni am ramas insarcinata,fiind studenta la facultate de zi anul 2 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pana acum doua luni,acum sunt insarcinata in 8 luni cu cea de-a doua fetita,urmeaza sa nasc la jumatatea lunii ianuarie,am avut unele probleme la inceputul sarcinii(pot dovedii cu adeverinta medicala) si nu m-am prezentata la facultate data fiind situatia.Am incercat sa ma angajez pt 3 luni ...in speranta ca voi beneficia de indemnizatie dar fara rezultat.In octombrie mi-am facut o cerere de reinmatriculare ...cerere care a fost aprobata...in prezent figurez ca sunt studenta la zi .Tinand cont ca anul universitar a inceputin octombri 2012 iar eu voi avea nevoie de adeverinta de la facultate in ianuarie-februarie 2013,beneficiez de indemnizatia pt crestere copil?Si o ultima intrebare acum imi pot relua pensia de urmas am 25 de ani?Va multumesc anticipat si astept cu mare interes o lamurire
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului frecventati, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale.
2. Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt februarie 2012 - ianuarie 2013.
3. - Daca in aceste 12 luni ati intrerupt cursurile din motive medicale, si puteti dovedi cu inscrisuri aceasta, atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Pentru a vedea ce acte sunt necesare pentru a dovedi motivele medicale care au dus la intreruperea cursurilor luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.