avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii

Buna,
sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie 2011.

In anul 2012, intentionez sa fac un copil aproximativ prin luna septembrie.
Intrebarea pe care doresc sa o formulez este "voi beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?"

Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 12 Decembrie 2011
Da, veti beneficia de indemnizatie. Presupun ca studiile sunt acreditate?
Beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar, la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.
Buna,sunt studenta anul 2 la master,lucrez de 8 luni cu carte de munca si vreau sa stiu daca primesc indemnizatie avand in vedere k nu am 12 luni lucrate

1. OUG 111/2010 spune ca in cele 12 luni premergatoare nasterii trebuie sa aveti venituri profesionale impozabile dar puteti sa aveti si perioade asimilate acestora cum ar fi frecventarea fara intrerupere, a cursurilor de zi ale invatamantului universitar, la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat.

2. Asa ca veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

multumesc frumos pt raspuns...spuneti-mi va rog am nevoie de adeverinta atat de la angajator cat si de facultate sau e suficient sa-mi iau de la facultate avand in vedere k nu indeplinesc 12 luni lucrate?

Alte discuții în legătură

Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Miluna21 Miluna21 Buna ziua!! Am si eu o mare nelamurire in legatura cu indemnizatia pentru cresterea copilului in situatia in care nu lucrez, si am terminat facultatea in ... (vezi toată discuția)