avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului


buna ziua!am 21 ani si incep anul 2 la o facultate acreditata,forma de invatamant:zi,si as dori sa stiu daca as putea sa beneficiez de indemnizatia de 600lei pentru cresterea copilului daca inghet anul deoarece sunt insarcinata in 5 luni, si ar trb sa nasc in ianuarie?va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:15, 2 Februarie 2013
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

2. Pentru a putea beneficia de indemnizatie mpentru CCC aveti doua posibilitati:
- sa frecventati in continuare cursurile pana veti naste;
- sa aveti certificate medicale care sa dovedeasca faptul ca din motive medicale nu ati pututu frecventa cursurile.

3.- La dosarul pe care il veti depune la Primarie pentru CCC trebuie sa aveti si o adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia.
- In adeverinta se poate scrie, daca e cazul, ca "in perioada de la... pana la... a fost in concediu medical conform adeverintei medicale eliberata de... ".

4. Inghetarea anului nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

5. Dupa ce nasteti puteti sa faceti ce doriti, chiar sa inghetati anul universitar si sa il reluati alta adata.
Buna ziua. Urmeaza sa nasc acum in luna februarie si vreau sa va intreb pentru indemnizatie pe langa adeverinta de la facultate, ce acte mai sunt necesare si daca exista un termen dupa nastere pentru depunerea actelor la primarie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
mecy, utilizator
1. - Ca studenta puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu data nasterii copilului.
- Pentru a acesta trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii.
- Va recomand sa le depuneti mai repede pentru a incasa si indemnizatia mai repede.

2. Actele necesare sunt:
- cererea tip pe care o procurati de la Primarie;
- copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
- adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia.

3. Mergeti si la Primarie sa luati lista cu actele specifice situatiei dvs. pentru a pregati dosarul din timp si complet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua As avea si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului, si anume: sunt insarcinata in 7 luni si tocmi am terminat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de ccc carisha carisha buna ziua.in anul 2012, fiind studenta in anul 3 la zi,din cauza unor probleme de sanatate ( adeverintele medicate le-am depus la facultate) am fost nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)