avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 31 Octombrie 2014
1. OUG 148/2005 spune ca in cele 12 premergatoare nasterii, eligibile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani, intra si perioadele in care persoana in cauza urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
2. Luati legatura cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, care aproba si plateste indemnizatia de CCC pana la 2 ani, si vedeti ce documente trebuie sa aduceti pentru a justifica intreruperea studiilor si sa puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
la dosar am depus adeverinta medicala cu motiv ca in timpul sarcinii am urmat tratament de mentinere a sarcinii si datorita starii de sanatate nu m-am putut prezenta la examene.mi s-a spus ca nu pot beneficia atata timp cat repet anul caci nu ma includ la persoanele exceptate pt ca de fapt eu nu am intrerupt studiile, ca si cum ar fi fost necesar sa depun adeverinta la facultate prin care sa arat ca inghet anul.
Nu am inteles unde ati depus dosarul si cine v-a spus ca nu puteti beneficia de indemnizatie de CCC pana la 2 ani.
dosarul l-am depus la agentia judeteana vaslui. la dosar am depus adeverinta de student care nu era completa, adica nu era specificat ca nu am intrerupt sau repetat vreun an, si au facut ei o adresa catre facultate iar raspunsul primit a fost ca sunt propusa pentru exmatriculare , si adeverinta medicala. dosarul mi-a fost respins, si inca nu am primit raspuns la contestatia care am depus-o.
1. Asteptati sa primiti raspunsul poate va este favorabil.
2. Sa ne spuneti si noua raspunsul, daca doriti!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)