avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan2

Activitate bogdan2

Răspuns la discuția raspunderea contabilului?
Multumesc de raspuns.
Asta am sa si fac.
Chiar daca raspunderea materiala va fi numai ceva simbolic, sper sa fie o pilda pentru cei neaveniti in meserie.
Răspuns la discuția raspunderea contabilului?
Am si eu un contabil minunat la firma.
Sau mai bine zis am avut, ca de 4 zile nu mai dau de el.

In cei 5 ani cat a lucrat la mine nu a calculat provizioane iar amortizarile le-a calculat liniar. Desi am investit numai in utilaje tehnologice, aparatura IT si software. Care peste 3 ani nu mai valoreaza nimic
In plus a trecut cheltuieli nedeductibile toate deplasarile in interes de serviciu.
Tot nedeductibile a trecut si compensarile in natura cu acei clienti care in imposibilitate de plata au acceptat astfel de compensari.
Cand bancile nu au mai acordat credite pe firma, am contractat credite in nume personal, iar cu acei bani am creditat firma. In contractele de creditare nu a trecut dobanda, desi eu la banci platesc dobanda.
De un an de zile primesc somatii de plata de la administratie. Eu am aflat de acestea numai cand ne-au fost blocate conturile.
Acum avand conturile blocate am solicitat un audit la firma, iar contabilul nu mai raspunde la telefon iar la firma nu a mai venit de 4 zile.
Cine stie ce mai gasesc in contabilitate in urma auditului.

Ce pot sa fac impotriva contabilului (angajat la noi 5 ani cu carte de munca).
Situatiile le superviza un expert contabil extern (prieten cu cel angajat).

Prejudiciul societatii rezultat numai din provizioane, amortizari accelerate + penalizari la neplata impozitului care s-ar fi redus cu acestea, este de peste 250000 RON (doua miliare si jumatate ROL)