avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Activitate serihan

Activitate serihan

Buna ziua,am 42 ani in 2004 am obtinut o pensie de invaliditate gradul 3.Anual mergeam la cabinetul de expertiza medicala,unde se elibera un document care era valabil 1an ,document conform caruia casa de pensii vira pensia de invalid.in contul meu.Am mers anual la acest cab.de exp.medicala pana in anul 2008 data dupa care nu m-am mai prezentat deloc la acest cabinet.Si dupa 2008 casa de pensii a virat in continuare suma pt.pensia respectiva in contul meu pana la sf.lui 2009..desi eu nu m-am prezentat la comisia medicala,anual.Am stata linistita fara sa merg la comisie anual..fiind operata la spitalul de oncologie,stiam ca timp de 5ani daca sunt in evidenta oncologiei nu mai tre.sa merg si la comisie anual.In ian.2010,am comunicat casei de pensii ca au trecut cei 5ani..si pensia in continuare imi intra in cont lunar.Casa de pensii mi-a comunicat printr-o instiintare ca au suspendat pensia..pt.ca nu mai aveau nici un document de la cabinet.de exp.medicala si ca trebuie sa recupereze de la mine suma de 5500 ron incasata necuvenit in per.2008-2009,[adica per.in care nu m-am prezentat la exp.medicala]De fapt casa de pensii trebuia sa suspende pensia de invaliditate in 2008 cand au vazut ca nu mai am hartie de la cab.exp.medicala...dar nimeni nu a verificat dosarul meu..si pensia se vira lunar in cont.Nici eu nu am stiut pana acum ca trebuia anual sa merg la exp.medicala chiar si in 2008 2009 daca mai doream sa beneficiez de aceasta pensie de invaliditate.Ce pot sa fac eu acum?Pot sa dau in judecata casa de pensii ?Era obligatia lor sa suspende pensia in momentul in care nu au mai avut o baza de documentatie [hartia de la com.exp.medicala]..nu sa vireze banii in cont si acum sa aiba pretentia de recuperare a banilor.Astept raspunsul d-vs..multumesc.