avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate gabriel_a

Activitate gabriel_a

Bună ziua! Instanţele de contencios administrativ judecă şi infracţiunile care au legătură cu actul administrativ atacat, de ex. abuz în serviciu?
Discuție raport evaluare
Buna ziua!Am fost evaluată de către conducătorul instituţiei şi nu sunt mulţumită de calificativul acordat, nu s-a respectat procedura prevăzută de HG 611/2008. Am contestat rezultatul la evaluator, în termenul legal, nu am primit răspuns. Intenţionez să mă adresez instanţei de contencios administrativ, însă ulterior mi-am dat seama că la depunerea contestaţiei nu am solicitat revocarea raportului, motiv pentru care aceasta nu poate ţine loc procedurii prealabile reglementată de art. 7 din Legea 544/2004. Cunosc şi prevederile art. 120 din HG 611/2008, conform căruia: " Funcţionarii publici evaluaţi direct de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, conform art. 107 alin. (2) lit. d) şi e), nemulţumiţi de rezultatul evaluării, se pot adresa direct instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii. " Chiar dacă scrie că se pot adresa direct, totuşi sintagma "în condiţiile legii" mi se pare că se poate referi şi la condiţiile legii 544/2004, deci nu mă absolvă de obligaţia respectării procedurii prealabile. Ce părere aveţi?Mersi anticipat.