avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contencios administrativ
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contencios administrativ

Bună ziua! Instanţele de contencios administrativ judecă şi infracţiunile care au legătură cu actul administrativ atacat, de ex. abuz în serviciu?
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 21:06, 13 Aprilie 2010
Abuzul in serviciu este infractiune si este judecata de o sectie penala a instantei competente.In contencios administrativ se judeca contraventiile si litigiile de munca
In principiu, in cadrul instantelor functioneaza sectii (complete specializate) penale. In cazul judecatoriilor, in functie de numarul si natura cauzelor, se pot infiinta (sau nu) sectii sau complete specializate. Exista situatii, in czaul judecatoriilor foarte mici, in care un singur judecator "le face pe toate". Oricum, cauzele penale sunt judecate dupa regulile inscrise in C.p.p.
Din modul in care este formulata intrebarea, avand in vedere ca se vorbeste de o "instanta de contencios administrativ", deduc ca este vorba de o instanta mai mare, organizata pe sectii, iar in acest caz dosarele penale se judeca de catre sectia penala.
Oricum, plangerea se adreseaza politiei/paechetului iar procurorul (daca este cazul), prin rechizitoriu sesizeaza instanta (sectia) penala.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei procurorului Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua, ajutati-ma va rog. Lucrez in administratie publica locala, din oficiu vorba vine ipj a intocmit dosar penal pe numele meu si a colegilor mei care ... (vezi toată discuția)
Ce prejudicii sa cer pentru fals si uz de fals si abuz in serviciu ? zahsor zahsor Instanta de judecata a stabilit vinovatia cuiva pentru infractiunile de fas, uz de fals sub semnatura privata intr-un proiect de finantare la Mininisterul ... (vezi toată discuția)
Competenta evaziune fiscala-legea 202 Adrian Stan Adrian Stan Potrivit Legii 202 a micii reforme, pentru infractiunile prevazute de Legea 241/2005, competenta revine Tribunalului. Clientul meu este in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)