avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate r__p

Activitate r__p

Multumesc pentru raspuns.

Buna ziua,

Am un teren pe care intentionez sa construiesc o casa. In certificatul de urbanism se impune o limita fata de hotarul din stanga de 2m iar fata de cel din dreapta, 3m. Avand in vedere prevederile codului civil privind amplasarea constructiilor, eu inteleg ca in urma acceptului scris al vecinului, as putea micsora limita. ( ma intereseaza doar limita din stanga ). Bineinteles, fara geam pe acea parte.
Am rugat arhitectul sa ia legatura cu directia de urbanism a primariei in cauza, sa ceara clarificari privind certificatul de urbanism, mai concret discutia cu limitele de proprietate. Raspunsul primit a fost ca nu se poate face derogare de la regulamentul de urbanism nici macar prin acordul partilor.

Ma puteti ajuta va rog cu clarificari daca intr-adevar un accept scris al vecinului nu ar putea modifica aceste limite si daca intr-adevar regulamentul de urbanism are prioritate fata de codul civil in acest sens?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. In ceea ce priveste un evetual proces civil din partea mea, nu cred ca e cazul. Ar fi niste bani aruncati sigur pe fereastra. Omul la cum arata cel mai probabil e asistat social. De unde sa plateasca cheltuielile de judecata, cele cu avocatul meu si daunele masinii mele ( cca 500 euro )... Nu ma gandesc ca voi recupera ceva bani, dar este vorba acceea ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Am vrut doar sa stiu daca sunt ceva riscuri intrucat din ce inteleg eu toate dovezile sunt de partea mea. Ce nu am mentionat anterior, l-am lovit cu partea stanga a masinii deci clar pietonul se afla intr-un loc nepermis la momentul impactului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

gigiz a scris:

Eu as depune o plangere impotriva pietonului ptr. ca am fost nevoit sa fac o manevra brusca si riscanta. In plus mi-a zgariat masina si m-a facut sa pierd si timplu pe acolo cand eu aveam o urgenta personala. Vorbiti cu pietonul in aceasta cheie si sa vedem daca ii mai arde lui de facut plangere.

Salut,
La momentul respectiv nu aveam cu cine sa v b... el ar fi vrut sa plece acasa, dar nu l-am lasat. Am sunat la 112 intrucat imi era teama sa nu pateasca ceva ulterior si sa ma trezesc cu surprize. Dupa accident nu am mai luat legatura cu el, doar m-am interesat dc e bine prin agentul constatator.
Multunesc !
Buna seara,

Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident de circulatie cu victima.

Conducand autoturismul personal, seara, in afara localitatii, un pieton mi-a sarit in fata masinii. Am reusit sa evit lovitura din plin, dar l-am acrosat si l-am trantit la pamant. Am sunat la 112.
Pietonul a fost transportat la spital ( modificandu-se asftel locul accidentului - fapt mentionat in PV de constatare ). Eu am fost testat negativ cu aparatul etilotest.
Conform PV de constatare, pietonul avea alcolemie de 0,78. Pietonul ar fi OK conform spuselor agentului constatator.
S-a deschis dosar penal in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Intrebarea este daca eu risc ceva in aceasta situatie. Agentul constatator mi-a spus ca cel mai probabil dosarul se va clasa. Dar nu vreau sa am surprize peste cateva luni.
Mentionez ca nu mi-a fost retinut permisul de conducere,
Recomandati angajarea unui avocat in acest moment? Poate ajuta cu ceva?

Mai mult, exista posbilitatea ca pietonul sa aiba castig intr-un eventual proces civil cu privire la daune?

Mentionez ca din tot evenimentul nu am primit decat autorizatia de reparatie a autovehiculului. Procesul verbal de cosntatare l-am vazut, l-am semnat dar s-a incheiat intr-un singur exemplar ( mentionat in PV ) iar la solicitarea mea, nu mi s-a permis copierea sau fotografierea acestuia. Mi s-a motivat ca am dreptul sa fac o solictare la Parchet dar ca cel mai probabil mi se va refuza inmanarea unei copii, eu nefiind parte in acest dosar....

Multumesc !