avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit un pieton sub influența băuturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit un pieton sub influența băuturilor alcoolice, care traversa prin loc nepermis. Risc ceva în această situație?

Buna seara,

Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident de circulatie cu victima.

Conducand autoturismul personal, seara, in afara localitatii, un pieton mi-a sarit in fata masinii. Am reusit sa evit lovitura din plin, dar l-am acrosat si l-am trantit la pamant. Am sunat la 112.
Pietonul a fost transportat la spital ( modificandu-se asftel locul accidentului - fapt mentionat in PV de constatare ). Eu am fost testat negativ cu aparatul etilotest.
Conform PV de constatare, pietonul avea alcolemie de 0,78. Pietonul ar fi OK conform spuselor agentului constatator.
S-a deschis dosar penal in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Intrebarea este daca eu risc ceva in aceasta situatie. Agentul constatator mi-a spus ca cel mai probabil dosarul se va clasa. Dar nu vreau sa am surprize peste cateva luni.
Mentionez ca nu mi-a fost retinut permisul de conducere,
Recomandati angajarea unui avocat in acest moment? Poate ajuta cu ceva?

Mai mult, exista posbilitatea ca pietonul sa aiba castig intr-un eventual proces civil cu privire la daune?

Mentionez ca din tot evenimentul nu am primit decat autorizatia de reparatie a autovehiculului. Procesul verbal de cosntatare l-am vazut, l-am semnat dar s-a incheiat intr-un singur exemplar ( mentionat in PV ) iar la solicitarea mea, nu mi s-a permis copierea sau fotografierea acestuia. Mi s-a motivat ca am dreptul sa fac o solictare la Parchet dar ca cel mai probabil mi se va refuza inmanarea unei copii, eu nefiind parte in acest dosar....

Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:33, 26 Septembrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
deocamdata se cerceteaza in rem, adica faptele, neexistand invinuiti, inculpati, etc. ulterior, daca va fi cazul, se vor stabili capete de acuzare. singurul lucru pe care il poate face un avocat pentru dvs in acest moment e sa va asiste in cazul in care veti fi chemat la parchet pentru informatii suplimentare
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca persoana vatamata depune plangere dar nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale se va dispune clasarea.

6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as depune o plangere impotriva pietonului ptr. ca am fost nevoit sa fac o manevra brusca si riscanta. In plus mi-a zgariat masina si m-a facut sa pierd si timplu pe acolo cand eu aveam o urgenta personala. Vorbiti cu pietonul in aceasta cheie si sa vedem daca ii mai arde lui de facut plangere.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

gigiz a scris:

Eu as depune o plangere impotriva pietonului ptr. ca am fost nevoit sa fac o manevra brusca si riscanta. In plus mi-a zgariat masina si m-a facut sa pierd si timplu pe acolo cand eu aveam o urgenta personala. Vorbiti cu pietonul in aceasta cheie si sa vedem daca ii mai arde lui de facut plangere.

Salut,
La momentul respectiv nu aveam cu cine sa v b... el ar fi vrut sa plece acasa, dar nu l-am lasat. Am sunat la 112 intrucat imi era teama sa nu pateasca ceva ulterior si sa ma trezesc cu surprize. Dupa accident nu am mai luat legatura cu el, doar m-am interesat dc e bine prin agentul constatator.
Multunesc !
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok.
Sa speram ca se va termina cu bine.
Ceva din experienta personala: seara tarziu sau noaptea eu circul aproape pe mijlocul soselei. Asta de cand era sa-l omor pe unul care, beat fiind, adormise pe asfalt. L-am evitat in ultimul moment, am oprit si ....l-am trezit cu doar cateva "castane" sa ma tina minte.
Mult succes !

Alte discuții în legătură

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)
Care sunt etapele soluționării aspectelor penale si civile in cazul unui accident rutier? Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Speța e următoarea: un șofer a accidentat ușor cu autovehiculul de serviciu un pieton, pe trecere. Asiguratorul nu poate deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)