avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am ...

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește "vătămare corporala din culpa(fără vina). Am urmat instrucțiunile polițistului la fața locului în care am suflat în fiola și mi-a luat și analiza la UPU de alcoolemie rezultatul fiind negativ și rămânând și la fața locului la accident. În declarație am scris că am surprins un pieton pe capotă pe trecerea de pieton și am sunat și la 112 dar am uitat sa menționez ca am ajutat la ridicarea victimei și i-am dat și o sticla de apa.Tot în acea zi,mi s-a dat dovada să merg cele 15 zile și dacă vreau să mai merg cu mașina să plătesc acea recalculare alcoolemiei( aceea analiza de la UPU) pe care am și plătit la IML. O prelungesc lună de lună până la terminarea cazului. Expertiza mașini este ok nesuferind pagube. Menționez ca victima(doamna) a stat la UPU nici o zi adică a doua zi a fost externata în jurul orei 09(27.09.2022) unde am și văzut-o la IML pe la vreo 09:30.A doua zi am fost și am plătit aceea recalculare IML
și în momentul actual am prelungit dovada cu încă o luna și luna noiembrie .Am întrat pe fir cu un avocat dar mi-a spus sa stau liniștită pana mă sună politia și atunci o să vorbesc și cu victima. Menționez că pe data de 06.10.2022 am văzut-o pe doamna(victima) pe picioarele ei stând de vorba cu doua prietene ale ei și cu cafeaua în mana.În momentul actual doamna(victima) este în stare buna și am înțeles ca nu a depus plangere pana în acest momentul.
Întrebarile sunt:
1)Cazul acesta cum se poate termina, că din câte am înțeles poate fi și suspendat permis sau anulare permis?
2)Cum pot face în legătură cu victima să pot vb cu ea, să văd ce intenții are, ce daune morale pot sa îi ofer în momentul în care mi-a interzis avocatul și mi-a zis sa aștept?
3) Sau ce urmări pot avea după acest accident?Am tot cautat răspunsuri despre caz și nu mi le oferă nimeni.
3)În acest dosar contează martorii dacă nu provin din familie?
4)Cam cât timp durează dacă victima nu a depus plangere să se soluționeze cazul după lege? Poate dura ani sau luni la acest caz?
vătămare corporala din culpa(fără vina).

fara intentie, nu fara vina ca de vina sunteti dvs.
de suspendat permisul, vi se va suspenda, dar nu vor fi consecinte penale, nu vi se anuleaza.
Conteaza mult ca victima e bine, are probabil cateva zile de ingrijiri medicale, conteaza si daca depune sau nu depune plangere.
tineti legatura cu avocatul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator


gi-jane2 a scris:

vătămare corporala din culpa(fără vina).

fara intentie, nu fara vina ca de vina sunteti dvs.
de suspendat permisul, vi se va suspenda, dar nu vor fi consecinte penale, nu vi se anuleaza.
Conteaza mult ca victima e bine, are probabil cateva zile de ingrijiri medicale, conteaza si daca depune sau nu depune plangere.
tineti legatura cu avocatul dvs.

[/quo


Accidentul s-a produs fara intentie dsr, in anumite conditii si fara vina dvs. Totul depinde de configuratia locului accidentului si de parametrii de deplasare a victimei (directia si sensul de deplasare a pietonului precum si viteza de deplasare a acestuia - varsta si sexul pietonului). De asemenea, conteaza locul in care a cazut pietonul in rsport cu pozitia in care s-a oprit autoturismul. Numai avand la baza documentele intocmite cu ocazia cercetarii la fata locului (procesul verbal de cercetare la fsta locului, plansa fotografica si schita accidentului) pot sa-mi exprim o opinie privind accidentul de circulatie in care ati fost implicata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca victima nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau daca nu depune plangere, se dispune clasarea.
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
A trecut cele 3 luni de la accident si nu am primit nimic pana acum sau sa fiu chemata la politie.Din cate am inteles dosarul este la parchet de unde prelungesc dovada in care pot conduce in continuare,Victima a iesise a doua zi in jurul orei 08:30 si este teafara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa asteptati ordonanta de clasare. Puteti depune o cerere motivata de urgentare solutionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in termen de 3 luni. alexandru_cc2 alexandru_cc2 In urma unui accident pe trecerea de pietoni am accidentat o doamna care a primit ulterior pe certificatul medico legal 14 zile de ingrijiri medicale.de atunci ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala eugen_costi eugen_costi Buna ziua. Am avut pe data de 09 03 09 un accident. Conduceam o motocicleta pe strada uverturii catre pasajul lujerului. Undeva la teatrul masca eu am ... (vezi toată discuția)