avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate mihaiuz

Activitate mihaiuz

In 2003, sa instalat conducta de gaz pe strada mea. La momentul respectiv eu cu vecinii care au dorit racordarea am suportat costurile aferente retelei de gaz ce reveneau strazii noastre, ca urmare cei ce urmau sa se racordeze (extinde) la conducta de gaz urma sa plateasca celor care au contribuit initial, cota de cheltuieli de racordare. Pana la momentul actual s-au racordat inca doi vecini de pe strada care au platit racordarea (extinderea) la reteaua stradala. Azi urma sa se racordeze alti 4 vecini de pe o strada perpendiculara a strazii mele, fapt ce ar determina marirea retelei de gaz. Acesti vecini nu doresc sa plateasca cota din cheltuielile initiale aferente lor, cuvenite celorlalti vecini. AU OBLIGATIA DE A PLATI COTA PARTE DE CHELTUIELI SAU NU, SI IN CE BAZA LEGALA?
Va multumesc.
Răspuns la discuția ce obligatii am?
Valoarea contributiilr se face la venitul estimat? sau este alt mod de calul?
Multumesc mult.
Am deschis recent un I.I. (mai 2010) cu ab.de activ. cresterea altor animale. Pe langa acest obiect am introdus alte cateva ob.de activ..
Intrebare:
- trebuie sa merg la:1 sanatate; 2 pensie; 3 somaj, pentru depunere declaratiilor?
Mentionez ca nu am angajati, insa eu sunt si salariat la o firma privata.
Va multumesc.
Sunt la inceput de drum si doresc sa devin persoana juridica, nu sunt decis insa inclin spre I.I. Am facut un proiect de finantare nerambursabil european iar in urma aprobarii trebuie sa devin o forma juridica. In cazul in care sunt intr.indiv.:
1- evidenta se tine in partida simpla?
2- cum intregistrez in registrul de incasari si plati acesti bani? sau cum intregistrez suma?
3- in cazul in care vin cu aport propiu (ob.inv. si mij.fix) la ce valoare se incarca acestea? cum pot stabili valoarea acestora in momentul incarcarii?
4- impozitarea este de 16%? dar in anul infiintarii?
Multumesc mult.