In 2003, sa instalat conducta de gaz pe strada mea. La momentul respectiv eu cu vecinii care au dorit racordarea am suportat costurile aferente retelei de gaz ce reveneau strazii noastre, ca urmare cei ce urmau sa se racordeze (extinde) la conducta de gaz urma sa plateasca celor care au contribuit initial, cota de cheltuieli de racordare. Pana la momentul actual s-au racordat inca doi vecini de pe strada care au platit racordarea (extinderea) la reteaua stradala. Azi urma sa se racordeze alti 4 vecini de pe o strada perpendiculara a strazii mele, fapt ce ar determina marirea retelei de gaz. Acesti vecini nu doresc sa plateasca cota din cheltuielile initiale aferente lor, cuvenite celorlalti vecini. AU OBLIGATIA DE A PLATI COTA PARTE DE CHELTUIELI SAU NU, SI IN CE BAZA LEGALA?
Va multumesc.
Conducta de gaz in proprietatea cui este?
Cei care se racordeaza ulterior la ea trebuie sa obtina acordul proprietarului, fara de care furnizorul de gaze nu face racordul acestora.
Si evident, atunci cand se cere acordul si semnatura proprietarului se da si suma ceruta de acesta, negociata si acceptata de ambele parti.