avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drept de compensare racord gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drept de compensare racord gaz

In 2003, sa instalat conducta de gaz pe strada mea. La momentul respectiv eu cu vecinii care au dorit racordarea am suportat costurile aferente retelei de gaz ce reveneau strazii noastre, ca urmare cei ce urmau sa se racordeze (extinde) la conducta de gaz urma sa plateasca celor care au contribuit initial, cota de cheltuieli de racordare. Pana la momentul actual s-au racordat inca doi vecini de pe strada care au platit racordarea (extinderea) la reteaua stradala. Azi urma sa se racordeze alti 4 vecini de pe o strada perpendiculara a strazii mele, fapt ce ar determina marirea retelei de gaz. Acesti vecini nu doresc sa plateasca cota din cheltuielile initiale aferente lor, cuvenite celorlalti vecini. AU OBLIGATIA DE A PLATI COTA PARTE DE CHELTUIELI SAU NU, SI IN CE BAZA LEGALA?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:21, 28 Octombrie 2010
Conducta de gaz in proprietatea cui este?
Cei care se racordeaza ulterior la ea trebuie sa obtina acordul proprietarului, fara de care furnizorul de gaze nu face racordul acestora.
Si evident, atunci cand se cere acordul si semnatura proprietarului se da si suma ceruta de acesta, negociata si acceptata de ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati retea gaze si electricitate Georgeta2012 Georgeta2012 Buna ziua, Avem un teren pe care ne-am construit casa, toti proprietarii am fost \\"nevoiti\\" la cumparare sa lasam drum de acces de 9 m latime. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)
Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)