Buna seara,
Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul pentru bransarea in teava de gaz cu toate ca el este ultimul din bloc bransat si in conditiile in care investitorul initial mi-a dat acordul.Investitorul initial a vandut insa apartamentul unui alt proprietar care nu se afla in tara. De la cine trebuie sa mai iau aprobari si cum sa procedez sa rezolv aceasta problema pentru ca azi eram programati pentru bransare dar el a reclamat la eon faptul ca nu a fost despagubit si lucrarile s-au sistat.
Va recomand sa urmati paşii spre racordare la reteaua de gaze naturale:
Pentru ca furnizorul de de gaze naturale să vă poată furniza gazele naturale, trebuie să vă racordaţi instalaţia de utilizare la reţeaua de distribuţie si să încheiaţi un contract de furnizare.
Conform Legii nr.463/2001 – furnizarea gazelor naturale se poate face doar în baza de Contracte de furnizare valabile, semnate de către furnizor si consumator. Aceste documente diferă în funcţie de categoria de consumator şi atestă calitatea solicitantului de consumator legal de gaze naturale.
Pasul 1. Vă informaţi în legătură cu posibilităţile de racordare
Primul pas este să sunaţi la unul dintre punctele de Contact al furnizrului din zona, pentru a vă informa. Veţi afla care sunt documentele necesare, condiţiile de acces şi o estimare a tarifului de racordare.
Pasul 2: Depuneţi cererea de racordare la reţeaua de distribuţie
Depuneti la punctul de lucru cel mai apropiat de dumneavoastra. Cererea pentru acordarea accesului la sistemul de distributie a gazelor naturale impreuna cu documentele necesare.
Pasul 3: Primiţi răspunsul
Furnizorul va raspunde la cererea dvs. de acces la sistemul de distributie.
Avand in verere ca pe strada exista conducta de gaze naturale, veti obtine acordul de acces la retea. Pentru a beneficia de gaze trebuie efectuate doua lucrari: instalatia de racordare la SD si instalatia de utilizare.
Pasul 4. Semnaţi contractele de racordare si pentru instalatia de utilizare
Pentru realizarea instalatiei de utilizare (instalatia de interior) trebuie semnat un contract si achitat minim 30% din contravaloarea lucrarii, diferenta fiind achitata la terminarea lucrarii.
Pasul 5. Executaţi lucrările
Lucrarile de executie a bransamentului vor fi efectuate de catre specialisti autorizati de catre furnizorul din zona - ( E-ON GAZ, Gaz Sud , etc.)
Tariful include atat manopera si materialele necesare, cat si intocmirea documentatiei necesare si avizarea proiectului.
Pentru instalarea unei centrale termice si realizarea instalatiei termice trebuie sa contactati o firma care detine autorizarea ISCIR.
Pasul 6. Punerea în funcţiune
Punerea in functiune a instalatiei va avea loc dupa finalizarea lucrarilor de racord si instalatie de utilizare si semnarea unui contract de furnizare de gaze naturale.
Furnizorul - va instala contorul de gaze, va face face toate verificarile , iar dumenavoastra aprindeti chibritul, folositi gazul si platiti facturile.
SUCCES.
elga50
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Interventie moderator
@APET_R
Aici nu se intreaba de bransare la conducta de gaze a strazii, ci la conectare la o conducta montata pe scara blocului, care conducta de gaze o detin in proprietate doar cativa locatari din acea scara si care conectare nu poate fi facuta decat cu acordul lor.
Deci? Ce sfaturi ii dati utilizatorului in acest sens?
Bună ziua. Sunt proprietar pe un branșamentul de gaz cu alți doi vecini și avem un nou vecin care nu vrea să ne despăgubească spunând că el cunoaște legea.Ce a-m putea face în situația de față?Menționez că pe noi ne-a costat 3000 USD,toată lucrarea.