Mentionez : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime (
adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, materiale, contor gaz etc ) in cazul in care as primi aviz favorabil de la EON pentru : acord acces retea gaze naturale !!!
Am un teren intravilan, pe care as dori sa construiesc o casa, ca si persoana fizica .
Deocamdata am obtinut certificatul de urbanism, si sint in faza de executie a proiectului de autorizare a casei ( inca sint in discutii cu arhitectul, nu am documentatia depusa pentru autorizatia de construire a casei ).
Vis-a-vis de mine ( peste drum ) s-a aprobat proiectul de racordare la reteaua de gaze naturale ( EON )
Am vorbit si eu cu acelasi proiectant de instalatii gaze, care a realizat proiectul vecinilor de peste drum .
Proiectantul respectiv a trimis o propunere de bransament ( teava de 63mm si 32mm subtraversare drum asfalt) la EON Targu Mures, iar de la EON am primit raspuns negativ .
Pentru a ma putea conecta peste drum la reteaua vecinilor, proiectantul mi-a calculat 24ml de teava : 63mm si subtraversarea drumului de asfalt cu teava de 32mm .
Dar EON mi-a respins propunerea de bransament, si mi-a dat o solutie de conectare de la cca 300m cu teava de 160mm si 90mm .
Mi s-a zis de catre alt proiectant, ca daca : am primit deja de la EON un aviz negativ la propunerea de bransament ( teava de 32mm ), nu mai pot solicita : extindere retea cu teava de 63mm , adica si subtraversarea drumului de asfalt sa se realizeze cu teava de 63mm, in loc de teava de 32mm propusa initial ca si bransament .
Si ca : daca proiectantul care a depus cererea de bransament la EON, cerea initial : extindere retea cu teava de 63mm in loc de bransament cu teava de 32mm, atunci EON imi aproba cererea respectiva .
Dar in cazul asta, nu mai pot face cerere de extindere retea cu teava de 63mm, fiindca deja figurez in sistemul ( informatic , adica sint pe LISTA NEAGRA ) de la EON , si nu mai pot face alte solicitari .
Mentionez ca deocamdata nu am primit in scris : motivatia negarii ( respingerii ) solicitarii cererii de bransament .
Ce-i de facut in cazul asta ? Ce alternative am , in afara de solutia primita de la EON de a face extinderea cu varianta lunga ( cca 300ml cu teava de 160mm si 90mm )
Cum pot sa ma conectez la reteaua vecinilor de peste drum ( 24ml ) , daca deocamdata am primit aviz negativ de la EON ?
Ce optiuni legale am ?
Mai pot depune cereri la EON pentru extindere retea, sau ii adevarat cu ce mi s-a zis, ca daca am ajuns pe \\"lista neagra\\" , si daca am fost deja respins odata, nu mai am nici o sansa la extinderea de retea de peste drum ?
Cum pot stii daca ii asa , sau nu ? De unde pot afla asta ?
Stiu, o sa ziceti sa sun la EON si sa-i intreb.
Dar interesul EON-ui, ii sa ma conectez cu varianta lunga , cca 300ml , pe cheltuiala mea, ca sa maresc reteaua, iar dupa 5 ani , dreptul de exploatare al EON-ui asupra tevii montate pe cheltuiala mea, se va transforma in drept de proprietate .
Daca ve-ti vrea sa ma contraziceti va recomand cazurile de mai jos :
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ce pot face pentru a ma conecta pe varianta scurta ( logica si normala ) de 24ml ?
Care sint alternativele ( inainte de a ajunge in instanta, si cai juridice ) ?
Exista ceva normativ sau lege care sa reglementeze/impunca, ca extinderea de retea ( racord retea sau bransament ) sa se faca de la reteaua cea mai apropiata ?
Sau EON-ul ma poate obliga, sa ma racordez la retea, de unde doresc dansii , in cazul de fata varianta lunga de cca 300m , in detrimentul variantei agreate de mine, adica 24m.
Intrebare : daca deocamdata am doar certificatul de urbasnim, si inca nu am autorizatia de construire , in afara de acord acces la retea gaze, pot solicita si racordarea la retea gaze, sau doar : acord acces retea gaze ?
Mi s-a zis , ca daca n-am autorizatia de construire nu pot solicita racordul de gaze naturale, fiindca racordul la reteaua de gaze se face pentru cladiri, si nu pentru terenuri neconstruite .
Daca am certificatul de urbanism, sper ca in cateva luni sa obtin si autorizatia de construire .
va multumesc