avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere conducta gaze naturale si bransament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere conducta gaze naturale si bransament

Buna seara,
Sunt in posesia unui certificat de urbanism pentru "Extindere conducta gaze naturale si bransament", de la reteaua principala, pana la proprietatea mea, proprietate cumparata de la o persoana care mi-a vandut imobilul, spunand ca are conducta de gaze pregatita pentru a fi realizat bransamentul(fizic conducta exista, fara acte de la Eon Gaz Distribuie). Eu dorind sa intru in legalitate am demarat procesul de obtinere a autorizatiei de constructie. In certificatul de urbanism se mentioneaza ca pentru cererea de emitere a autorizatiei de construire este necesar, pe langa alte documente si acordul autentificat al tuturor coproprietarilor drumului privat cu privire la realizarea investitiei, iar aici incep problemele. Proprietarul drumului de acces la imobil(cel care mi-a vandut imobilul) nu mai doreste sa semneze un contrat de superficie pentru a permite construirea conductei de gaz(dupa ce a semnat un contract de superficie pentru introducerea retelei electrice( la acel moment nu stiam ca va fi necesar un astfel de contract si pentru reteaua de gaz sau nu m-am gandit ca nu-mi va semna decat daca ii platesc o suma de bani, alta decat cea cu care i-am cumparat imobilul)). In contractul de vanzare este mentionat, printre altele, "preluarea in stapanire faptica a imobilului se face incepand cu data ...., prin punerea acestuia la dispozitia cumparatorului, impreuna cu tot ce este necesar pentru exercitarea libera si neingradita a posesiei. Va rog sa imi spuneti daca pot sa obtin autorizatia de construire fara a obtine acel contract de superficie. Daca doriti alte detalii va rog sa ma contactatii la alien2006ms@gmail.com. Va multumesc anticipat, Sorin.
Cel mai recent răspuns: GabrielAugustin , utilizator 12:20, 7 Februarie 2018
Este absolut necesar acceptul proprietarului drumului de acces dar acest accept poate fi dat de respectivul gratuit sau oneros, contra cost, depinde cum vă înţelegeţi.
Pe de altă parte, în caz de judecată, respectivul va fi obligat să vă acorde drept de trecere pentru branşament dar va impune un preţ iar instanţa probabil că îl va acorda.
Buna,am nevoie de un raspuns la o problema asemanatoare.In urma cu 4luni am contractat o firma pt.a ne face o lucrare de extindere de retea la gaze naturale,dupa n..telefoane si nervi in final sunt chemata la primarie pt. o ultima cerere de spargere a drumului de acces care este in domeniul primariei ceea ce inseamna ca tot dosarul trebuie aprobat in consiliul locat.Pentru a avea sansa aprobarii am nevoie de o chitanta cum ca am platit 740lei asociatiei de locatari.Acum eu nu mai pricep..casa e pe terenul meu...toata lucrarea se face din banii mei,adica in jur de 15.000lei+ am platit la gaz 1200bransamentul..acum sa mai dau 740lei cuiva care de fapt ar fi trebuit sa ma ajute financiar..!!!!..sincer nu inteleg de ce mai e nevoie de acest act din moment ce eu sustin toata lucrarea. Am aflat ca a fost un caz care nu a platit si in final si-a facut extinderea..sincer sunt cu nervii la pamant:((mie personal mi se pare un abuz..Va rog sa-mi raspundeti!!;)
Buna ziua! Ma numesc Gabriel Ionescu,iar acum 3 ani am construit(extins) o conducta de gaz,pe drum privat ,in lungime de 60 m,pentru care am platit 13000 ron. Acum au venit vecinii care locuiesc in continuarea mea si au extins conducta de gaze(cu aprobarea celor de la gaze) fara sa-mi ceara acordul. Cum pot sa-mi recuperez investitia pentru care am contribuit la constructia primei conducte? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Lucrare la instalatia de gaze de pe o proprietate particulara ContSters218995 ContSters218995 S-ar putea un raspuns concret? Va prezint un caz:-proprietar1 la curte cu casa, detine o instalatie de gaze efectuata conform unui proiect legal, platita, ... (vezi toată discuția)
Utilitati retea gaze si electricitate Georgeta2012 Georgeta2012 Buna ziua, Avem un teren pe care ne-am construit casa, toti proprietarii am fost \\"nevoiti\\" la cumparare sa lasam drum de acces de 9 m latime. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)