Buna ziua,
Avem un teren pe care ne-am construit casa, toti proprietarii am fost "nevoiti" la cumparare sa lasam drum de acces de 9 m latime. Ideea e ca proprietarii care ne-au vandut ne-au vandut atat suprafata utila pe care o avem, iar in contract este mentionata si cota indiviza in devalmasie din drumul de acces. Mai mult eu platesc impozit inclusiv pe partea de drum la primarie. Inteleg de aici ca acum este drum privat. Noi l-am amenajat si am investit bani sa putem ajunge la proprietati.
1. Vreau sa imi indicati si mie legile care spun cand si dupa ce perioada drumul devine drum de utilitate publica si intra in proprietatea primariei?
2. Fiind printre primii care construit in zona, sunt titular de contract si coproprietar in baza unui contract cu firma de gaze care a realizat reteaua principala de gaze de 250 de m. Reteaua trece pe drumul de acces Au trecut 3 ani de atunci si cei care vin noi si contruiesc in zona, gasesc drum amenajat si retea de gaze la care sustin ca asteapta sa treaca 5 ani si se vor bransa gratuit, fara sa ma despagubeasca pentru cei 250 de m de retea pe care i-am facut pe banii mei, am contract, chitanta cu firma de gaze,deci daca firma de gaze ii branseaza fara acordul meu, pot sa ii dau in judecata, nu? Adica dupa 5 ani brusc cineva imi ia dreptul de proprietate pe reteaua de gaze fara sa ma despagubeasca? Toti cei care s-au racordat pana acum au inteles situatia si in baza contractului avut m-au despagubit pe cota parte cat revenea fiecaruia.
3. drumul de acces are 9 m latime si o lungime de aprox. 500 -600 m. Exista posibilitatea legala sa il facem drum privat, inainte ca primaria sa il ia ca drum de utilitate publica?
Eu nu inteleg cum vine treaba cu : " am fost nevoiti sa lasam drum de acces... " :-/
...este foarte important de citit cu atentie contractul de vanzare-cumparare al imobilului... mergeti cu el la un avocat sa va explice termenii juridici cuprinsi in contract si numai asa veti primi raspunsul la intrebarile dvs.
... in ceea ce priveste conducta de gaze construita de dvs., toti care se racordeaza ulterior la acea conducta trebuie sa va plateasca o cota parte .... sau sa-si construiasca propria lor conducta daca nu le convine. :P
Exista un termen de prescriere de 3 ani in care dvs. aveti dreptul sa le solicitati aceasta cota.
se poate interpreta si ca rea-credinta asteptarea ca reteaua sa treaca in propietatea furnizorului de gaz , oricum este o masura abuziva de nationalizare a unui bun propietate privata (conducta de gaz a fost extinsa pe bani omului )
Unde scrie ca reteaua facuta pe banii consumatorilor, dupa 5 ani va trece in proprietatea EON ?
In ce lege sau hotarare de guvern apare lucrul asta ?
Unde apare oficial termenul asta de 5 ani de prescriere ?
Apare undeva asta in mod oficial ? Am auzit si eu de asa ceva , dar oficial, unde ii specificat ? Unde gasesc asta, sa le arat vecinilor mei , ca, chiar daca conducta ramane pe drumul lor privat, dupa 5 ani, va intra in patrimoniul EON-ului ?
Dar ce se intampla in cazul in care un proprietar de drum privat de servitute, iti refuza dreptul de racordare la conducta de gaz care trece pe sub drumul lui privat , dar nu din motive financiare ?
Adica, daca ii platesc suma pe care o cere , dar totusi imi refuza dreptul de racordare de pe drumul lui privat, pe motiv ca daca conducta va iesi de pe drumul lui privat, si va fi pe un drum public , nu va mai avea controlul asupra viitoarelor racordari , adica nu va mai fi nevoie de acceptul lui pentru noile racordari, si daca se vor racorda multi , nu va mai fi debit suficient la gaz ?
Daca ii platesti proprietarului atata cat cere, deci il despagubesti, si totusi iti refuza dreptul tau la racordare, ce se intampla in cazul asta ?
Asta nu-i discriminare ? Adica el are dreptul de racordare, dar eu NU ?
mijlocul fix va ramâne în proprietatea investitorilor privati,
însa va intra în patrimoniul E.ON GAZ Distributie S.A.
cu titlu de drept de administrare, exploatare si întretinere.
Nu-i posibil ca toata lumea sa-si construiasca conducta lui personala din Rusia .
Adica, racordarea se face de la ceea mai apropiata conducta de gaz .
Nu se poate ca un consumator, sa ingradeasca dreptul altui consumator, pe motiv imaginar, ca pe viitor el nu va avea debit la gaz, din moment ce sint de acord cu suma pe care mi-a cerut-o ca si despagubire pentru investitia initiala facuta la construirea retelei de gaz .
Ce se poate face in cazul asta ? Care ar fi solutia ?
Din moment ce sint de acord sa-i platesc suma ceruta , n-ar trebui ca proprietarul retelei, sa poata sa refuze dreptul altcuiva la racordare .
Asta inseamna EGOISIM, sa nu zic rea vointa .
Eu nu vreau sa astept 5 ani ca , conducta platita de banii vecinilor sa treaca in patrimoniul EON, sint deacord sa-i platesc suma ceruta pentru despagubire , dar totusi mi se refuza dreptul de racordare, si nu de catre EON , ci de catre alti consumatori .