"Intrucât această cale de acces nu este domeniu public, vă rugăm să ne transmiteţi acordul proprietarului/proprietarilor acesteia (conform modelelor pe care le găsiti în link-ul
[ link extern ]
, pentru a putea definitiva studiul "
Asta mi-au cerut de la EON .
Modelul de acord nu are ca scop acordul proprietarilor pentru amplasarea conductei - asta e oferit prin lege = servitute legala pentru utilitate publica =. Scopul acordului e stabilirea pretului pentru amplasarea coductei - in cazul de fata GRATUIT, ca asa vrea EON
EON mi-a zis ca au nevoie de conventia-cadru pentru a avea drept de uz si de servitute .
Dar defapt e o dezinformare , mai mult sau mai putin voita .
Ei n-au nevoie de dreptul de uz si servitute, fiindca au deja dreptul asta, prin legile de utilitati publice .
EON are nevoie de conventia-cadru, pentru a sa pune la adapost, de o eventuala solicitare a proprietarilor drumului privat de a le plati chirie pentru conducta care trece sub drumul privat al proprietarilor .
Dar daca vecinii mei nu vor sa-mi ofere conventia-cadru , ce se poate face ?
Daca au rea vointa, si chiar daca ii despagubesc ( desi n-ar trebui ) , si ei tot nu vor sa-mi ofere acceptul lor ( adica sa semneze conventia-cadru ) , ce pot face in cazul asta ?
[ link extern ]
Hotărârea nr. 1240/2012 pentru aprobarea regulilor procedurale privind condiţiile şi termenii referitori la durata, conţinutul şi limitele de exercitare a drepturilor de uz şi servitute asupra proprietăţilor private afectate de obiectivul/sistemul din sectorul gazelor naturale, a convenţiei-cadru, precum şi a regulilor procedurale pentru determinarea cuantumului indemnizaţiilor şi a despăgubirilor şi a modului de plată a acestora