avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate tgeorgescu

Activitate tgeorgescu

Nu sunt avocat. Asemenea proceduri pot costa mult si pot dura ani de zile.
Conform deciziei CEDO, Romania este obligata sa recunoasca casatoriile de acelasi sex incheiate in alte tari din UE.
Daca o rapiti din Marea Britanie vor emite mandat international de arestare.
Eu unul nu cunosc ce spune legea germana pe tema asta.
Daca e cetatean roman: ii faceti carte de indentitate la adresa dvs.

Iar daca nu e cetatean roman, are o mare problema, deoarece nu i se permite sa domicilieze in Romania, poate sta doar ca turist maxim 90 de zile intr-o perioada de sase luni sau cu viza de lunga sedere.
A face copiere si lipire cu bucati de text, fara semnele citarii si fara a indica sursa este incalcarea drepturilor de autor.

Insa faptele stiintifice sunt proprietatea comuna a intregii omeniri. Faptele stiintifice nu pot avea drepturi de autor, doar textul poate avea (si imaginile). Ca atare a-si baza cercetarea pe cartea dvs. sau a comenta/critica cartea dvs. in scop educational nu constituie incalcarea drepturilor de autor. Cu conditia sa fi dezvaluit in mod onest despre ce carte e vorba.

Pentru a comenta sau critica lucrarile cuiva nu trebuie ceruta permisiune. Asta e o norma veche a comunitatii academice.

De exemplu: ca un medicament destul de vechi face sa scada PFAS-urile din corp este un fapt stiintific care nu admite drepturi de autor. Si nu admite nici patent, pentru ca patentul medicamentului a expirat de mult si orice firma farmaceutica il poate produce. Textul cercetarii respective este insa protejat de drepturile de autor.
Furtul e fapta penala, puteti depune plangere la Politie. In Olanda un avocat care si-a tapat de bani fostii clienti a fost condamnat penal.

Sursa: [ link extern ]
Răspuns la discuția curiozitate piraterie
Politia nu se ocupa cu banala piraterie, pentru ca e prea frecventa si ar trebui sute de mii de oameni sa ajunga la inchisoare.

Dar exista unele firme de avocati care dau in judecata in drept civil pentru violarea drepturilor de autor. La asta nu se face puscarie, dar puteti fi pus la plata a mii de Euro.
Exista taxa de timbru in drept penal? Eu credeam ca exista doar in drept civil.
A primi azil politic in Romania nu-l ajuta, deoarece cei care primesc azil politic in Romania pot fi condamnati penal in Romania si inchisi in puscariile romanesti.