avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Azil politic Canada
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Azil politic Canada

Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ani !
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:47, 25 Februarie 2018
Daca aveti cetatenia romana va puteti refugia in Romania sau alta tara din UE. Azilul politic se acorda doar celor persecutati din motive politice, rasiale, religioase, de orientare sexuala, etc., care nu pot scapa altfel de persecutie. Azil economic nu exista.
sunt aici de cateva saptamani si doresc sa raman aici nu vreau sa ma intorc in romania cum as putea proceda sa raman aici ?
Daca cereti azil politic si nu vi se aproba, veti fi deportat inapoi in Romania.

Canada, SUA, UE, etc., lucreaza cu o lista de tari sigure (printre care si Romania), pentru care sunt necesare dovezi extrem de puternice ca o persoana este persecutata politic de regimurile din tarile respective. De ex. o persecutie locala, ce poate fi rezolvata prin mutarea de la Brasov la Constanta nu este motiv de azil politic. Idem pentru o persecutie care poate fi rezolvata prin a va stabili in Franta, conform Directivei de libera circulatie a cetatenilor europeni.

Dupa anii 2000, in Suedia i-a reusit lui Bivolaru si i-a reusit in Germania unei romance care fusese inchisa pe motiv de homosexualitate. In rest, cetatenii romani nu prea au sanse sa primeasca azil politic in tarile dezvoltate.
Multumesc pentru raspunsurile acordate .
In general, acordarea de azil politic e o tevatura intreaga: trebuie sa raspundeti corect la intrebari ca: ce uniforme purtau fortele care v-au persecutat? Cat ati fost inchis/torturat si unde? Asta a lasat urme? Cum ii chema pe temniceri? Pot alte persoane confirma povestea dvs.? Trebuie sa povestiti totul, dand detalii peste detalii. Daca va incurcati in explicatii, adio azil politic.

Alte discuții în legătură

Azil intr-o tara din ue roxana g23 roxana g23 Buna seara as dori sa mi se spuna ce proceduri trebuie urmate pentru a solicita azil intr-o tara din UE!Astept raspunsul unui specialist Multumesc ... (vezi toată discuția)
Azil politic canada ANAVANESA1983 ANAVANESA1983 Buna ziua...am si eu o familie de etnie roma care vrea sa plece in Canada vor sa isi lase rezidenta aici in Spania si sa plece in Canada in cautare de azil ... (vezi toată discuția)
Azil politic canada - discriminare Jaravles Jaravles Ma numesc alexandru si momentan ma aflu in canada toronto mentionez faptul ca sunt de etnie roma si am fost discriminat in tara mea (romania) deoarece nu am ... (vezi toată discuția)