avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate outsider3

Activitate outsider3

Buna ziua. Am urmatoarea dilema.
Ce se intampla cu imobilul daca in perioada de 2 ani dintre momentul finalizarii constructiei si momentul cand poate fi cumparat terenul persoana care figureaza in actele terenului si care ar cumpara terenul in prima faza decedeaza? Cealalta persoana pe numele careia este imobilul mai are posibilitatea sa cumpere terenul de la primarie?
Domnule ubik ceea ce spuneti dumneavoastra este valabil si daca intre A si B exista o relatie de rudenie si respectiva vanzare a avut loc in timpul cercetarii penale a lui A? Mai exact executorul ar putea sa aiba cea mai mica sansa sa imi creeze vreo problema sub pretextul ca A este ruda cu mine si ar exista posibilitatea ca locuinta mea sa fie de fapt a lui si sa fi recurs la vanzare doar ca sa nu ii poata fi executata silit?
Buna seara. Am nevoie de putin ajutor cu o parere de la persoane de specialitate.

Se da un teren atribuit in folosinta gratuita de catre consiliul local/prinmarie unei persoane A avand conditia sa isi construiasca o locuinta personala in termen de 2 ani. Conditia care a fost indeplinita de persoana A pt. a primi terenul a fost sa aiba pana in 35 ani si nicio alta proprietate personala. Persoana A construieste pe terenul sau o fundatie de casa pe care o vinde prin notar unei persoane B care isi construieste acolo o casa. Terenul ramane in continuare atribuit de primarie persoanei A, desi locuinta construita apartine lui B. Ideea este ca atunci cand primaria va hotari sa vanda acele loturi de teren catre beneficiari B sa cumpere prin intermediul lui A terenul respectiv. Desigur B indeplineste si ea conditia de a avea pana in 35 ani. Practica asta este des intalnita printre cei carora li s-au atribuit terenuri in acea zona si neavand ulterior posibilitatea construirii unei case au recurs la aceasta procedura contra unui mic comision.

Pe actul de atribuire a terenului sunt specificate urmatoarele legi:
Legea 15/2003 cu modificarile aduse prin OUG 101/2003 si legea 175/2004 si HGR 896/2003.
Mai sunt specificate 2 hotarari de consiliu local si art 38 alin (2) lit. F din legea 215/2001 si art. 46 alin (1) si (2) din legea 215/2001 a Administratiei Publice Locale.

In acest timp persoana A este implicata intr-un proces penal care in mod sigur va avea ca urmari pt ea plata unor despagubiri. Daca persoana A nu va putea plati toata suma fixata ca despagubire in mod clar se va ajunge la executorul judecatoresc.
Acum intrebarea este daca persoana B care a cumparat fundatia de la A si si-a construit o locuinta pe acel teren va fi in vreun fel implicata in sensul de a i se executa casa pe baza faptului ca e construita pe terenul atribuit lui A?

Multumesc.