SimoBobo a scris:
andreea st a scris:
adica subsemnata,care am intrat la ex din noi 2010 si am invatat din tratate,mai exact cartile de la faculta si abia in ultimele 3 sapt am repetat din sinteze.eu am vazut pe pielea mea ca se puncteaza f mult cum dezvolti sub,nu doar sa scri pe barem scurt si la obiect,sa faci cat mai multe paralele,sa explici cat mai bine tot si asta nu ai cum sa o faci din sinteze .asta e parerea mea,fiecare face cum crede:).eu am invatat cam 6 luni pt ex,poate dc aveam doar 2 luni la dispozitie nu-mi ajungea timpul,dar acum ca mai este mult pana la ex eu as invata tot din cartile de faculta.
spor=D>.
Felicitari Andreea=D>
Fii putin mai explicita ca ma intereseaza maxim detaliul asta...ai invatat din manualele de la facultate?adica drept civil,procesual civil,penal(special,general),procesual penal?codurile si OEPA?
Multumesc frumos!
da ,exact din manualele astea am invatat si a fost suficient,am vazut din experienta ca,cu cat dezvolti mai mult cu atat e mai bine,pe cand din sinteze erau f putine sub la care sa ai ce sa dezvolti,multe sunt doar schema subiectului in sine.
eu va spun parerea mea,fiecare face cum considera,poate se poate intra si invatatnd doar dupa sinteze,nu stiu,eu stiu doar ca la fiecare materie am luat note mai mari decat mi-am calculat eu dupa barem si asta deoarece am dezvoltat f mult,am facut paralele,comparatii,chiar dc nu se cereau la sub respectiv.
bafta multa la invatat deocamdata:).
referitor la ce zicea colegul Thomas,dc va uitati pe sub care s-au dat o sa vedeti ca institutiile principale au fost evitate la ex din noi 2010,adica apelul,recursul,judecata in prima instanta etc si s-au dat sub mici si la care nu s-ar fi asteptat nimeni cum ar fi actiunea in constatare.nu stiu ce vor alege pt urmatorul ex,cel mai bine e sa stiti cat se poate de mult.eu am invatat 4 luni mai lejer,cam 6 ore/zi si pauze in we si 2 luni intensiv,de dim de la 9-10 pana seara la 11-12 cu pauze de mancat,facut mancare,culcat copiii etc.dar cum fiecare are ritmul lui,nu exista o reteta sigura pt toti.
inca o data bafta:).