avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate avrenim

Activitate avrenim

Răspuns la discuția Plata contributiei de sanatate
Sunt pensionara din 1 IX 2005 si pana in 1 X 2008 pensia mea a fost sub limita sumei impozabile.Am/(am avut) in fiecare an mici depozite bancare pe termen (la trei banci) in cuantum TOTAL de max 5000euro,dobanzile fiind impozitate conform legilor in vigoare.La serviciul pt.eliberarea cardului de sanatate european(CEASS) mi s-a refuzat in trei randuri primirea si inregistrarea acteleor necesare obtinerii CEASS,pretextand ca in evidenta lor computerizata figurez cu dobanzi - 258lei in 2005,183lei in 2006 si 169lei in 2007- pentru care nu am achitat contributie de sanatate! Mai mult,sustin ca datorez si penalitati si mi-au oferit cu "generozitate" sansa de a achita totul pe loc,inca de la prima mea prezentare acolo,in 14 IV.In "interpretarea" acestor doamne,Art.257,alin(2),litera f) din Legea 95/2006 ar spune ca eu datorez pt.perioada 2005-2007 nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara,lunar,plus penalizarile aferente!!! Adica in fiecare din cei trei ani,din pensia mea aflata sub minimul impozabil,ar fi trebuit sa achit lunar cel putin un salariu minim brut pe tara ca si contributie de sanatate,pt. ca am beneficiat de dobanzile precizate mai sus!!! Pt. ca n-am facut-o,trebuie sa achit si penalitati,altfel nu mi se primesc actele pt.CEASS!!! Sunt singura in aceasta situatie? Ce sa fac,unde sa ma adresez,pt. ca la tel.verde 0800.800.950 mi-a raspuns - azi la 13:35 - o voce feminina ce parea ca fusese avertizata ca voi suna si care nu numai ca a sustinut aberatiile colegelor ei,dar chiar mi-a atras atentia ca,daca nu ma conformez cerintelor lor,mi se va retrage calitatea de asigurat!!!