Casanova30bc, sunt multe de spus, insa nu le discut pe forum. E in avantajul meu sa ma judec in Italia.
O intrebare as mai avea: cererea de asigurare a dovezilor cu cat se timbreaza? Cand poate fi depusa?
Multumesc.
In incheierea data de judecatorul de la CF este mentionata suprafata de teren, casa si corpul de cladire care reprezinta acele magazii.
Revin cu reformulare, am recitit si nu se prea intelege mesajul pe care am vrut sa-l transmit: In anul 2002, in urma unei cereri depuse de tatal cumnatei mele, judecatorul de la CF referindu-se la cererea de inscriere a dreptului de proprietate in CF( omul a cerut sa se inscrie in tot ce detinea, atat cu act de v-c cat si fara, adica acele magazii) a admis cererea, a formulat ca poate sa se intabuleze dreptul de proprietate cu titlu de drept de cumparare.
Revin cu anumite lamuriri.
In anul 2002, in urma unei cereri depuse de tatal cumnatei mele iar in raspunsul formulat de judecatorul de acolo referindu-se la inscrierea dreptului de proprietate in CF( omul a cerut sa se inscrie in Cf totce detinea, atat cu act de v-c cat si fara, adica acele magazii) a admis cererea, a formulat ca poate sa se intabluze dreptul de proprietate cu titlu de drept de cumparare.
Ce inseamna asta? Poate cumpara?Mai trebuie actiune in instanta? Care e varianta cea mai simpla si mai putin costisitoare pe care ar trebui sa o urmeze cumnata mea pentru a avea acte de proprietate pt toata suprafata?
E vorba de magazii de depozitat diverse, cum se gasesc pe langa casa omului, nu sunt industriale.
Multumesc.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi sunt de real folos.
Numai bine.
Buna seara.
Cumnata mea are urmatoarea problema: parintii sai au dobandit cu act de vanzare cumparare prin 1960 un imobil cu teren. In aceeasi curte existau niste constructii(magazii) pe care le-au folosit inca de cand au cumparat imobilul, nu le-a revendicat nimeni, ei au platit insa impozit si pt magaziile respective pe numele fostilor proprietari, insa nu si-au pus problema sa faca si demersuri pentru a le trece in proprietatea lor. Acum cumnata, dupa dezbaterea succesiunii dupa tatal sau, ar vrea sa faca acte pentru intreaga suprafata, deci si pt respectivele magazii. Exista vreo modalitate prin care poate face asta?
Va multumesc pt raspuns.
Nu am inteles insa la ce va referiti cand faceti trimitere la acel Regulament european. Puteti sa-mi spuneti ce anume din regulament m-ar avantaja?
Procesul din Italia nu e incheiat, el este inca pe rol, doar ca acolo procedura e alta decat in Ro: trebuie facuta separatia in fapt timp de 3 ani si apoi se judeca divortul. Banuiesc ca "impacarea" propusa atunci de sotie n-a fosty decat un tertip de-al ei de a ma face sa suspend actiunea. Dupa ce sotia a plecat in Ro eu am redeschis procesul in Italia, ceea ce face ca in acest moment sa avem 2 procese de divort in 2 tari diferite.Sunt interesat ca actiune de divort sa se judece in Italiaunde locuiesc intrucat am mai multa incredere in acest sistemul judiciar.
Sechestru sunt interesat sa pun pe apartament si restul bunurilor intrucat sunt cumparate exclusiv din banii mei, sunt folosite exclusiv de sotie si minor si nu am nici o garantie ca peste cateva luni nu-mi voi gasi casa goala, fara lucruri. In Ro cred ca orice este posibil, chiar sa si vanda casa ( nu-s paranoic, stiu insa despre cine vorbesc!!!).Ma gandeam sa aman partajul pana la pronuntarea divortului, de asta m-am gandit la varianta sechestrului.
Speta este urmatoarea: acum 1 an jumate am introdus actiune de divort in Italia, noi, sotii fiind cetateni romani cu domiciliul din Italia, avand si un copil minor. Dupa cateva luni, sotia ma convinge sa suspend procesul. Sotia revine in tara si deschide proces in Romania. Acum avem 2 procese de divort pe rol, unul in Italia si unul in Romania. Ce procedura pot folosi astfel ca procesul din Romania sa fie incheiat/suspendat, etc? Ma pot folosi de faptul ca atunci cand sotia a intentat divort in Ro exista deja un proces in Italia avand acelasi obiect( divortul)?
O alta problema e cea privitoare la apartamentul proprietate, cumparat in Ro in timpul casatoriei, doar eu am lucrat in acest timp si pot dovedi cu acte. In apartament locuiesc sotia si minora, nu am cerut partaj inca, insa am serioase indoieli cu privire la intentiile sotiei, asa ca intentionezsa institui un sechestru pe apartament si bunurile mobile din el. Cum se realizeaza aceasta procedura? Prin ordonanta presidentiala? Cand o pot depune? La urmatorul termen in fata instantei din Ro, desi nu am cerut si partajul?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.