avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate omc_international_transport

Activitate omc_international_transport

In Romania cred ca e imposibil acest lucru. Mie mi-ar convenii sa-mi blocheze masina in trafic pentru ca as da in judecata politia romana si as obtine despagubiri pentru contractele pe care le pierd.
Da cum poate IPJ sa demonstreze ca nu am ridicat plicul CU REA CREDINTA? Eu plec foarte des in tara si sunt plecat si cate o luna. Ei demonstreaza ca au trimis plicul, da cum demonstreaza ca acesta a si ajuns la mine? Si daca IPJ demonstreaza ca nu am ridicat plicul cu rea credinta care sunt sanctiunile? Primesc amenda eu ca firma sau ma amendeaza pe mine ca administrator al firmei? Cat este amenda?
Va multumesc.
Buna ziua. Am si eu o curiozitate: daca iti vine amenda rutiera prin posta si eu nu ridic plicul de la posta ce se intampla? Mentionez ca masina este inmatriculata pe firma. Se poate scapa de amenda prin neridicarea plicului?
exact asta vroiam sa stiu. multumesc
La problema cu factura ma refeream la altceva, formula de calcul.
Voi da alt exemplu:
-trebuie sa dau cuiva o factura in valoare de 34,51 ron (tva-ul este inclus)
-cum aflu eu suma fara tva in situatia asta? (presupunand ca eu nu stiu ca fara tva este 29,00 iar tva-ul 5,51). Formula de calcul ma intereseaza (pt. ca nu este 19% din total, este din suma fara tva pe care eu nu o cunosc. Nu stiu cum se calculeaza. Sumele mentionate mai sus sunt date doar ca exemplu dupa o factura gasita prin casa.
Am deschis o mica firma de transport prin luna ianuarie. In aprilie am cumparat o utilitara de 3,5 tone cu factura si tot ce trebuie si am inmatriculat-o pe firma. Am inteles ca pretul masinii nu se considera cheltuiala, se considera investitie si nu se poate vinde timp de 2 - 3 ani (nu stiu exact care e termenul)
Daca peste cateva luni constat ca nu merge afacerea, cum se procedeaza sa pot vinde masina?
Daca trec firma pe inactivitate dar masina ramane in continuare inmatriculata pe firma pot circula cu ea ?
O ultima intrebare, poate pare o intrebare stupida da nu am reusit sa-i dau de cap. Cu riscul de a ma face de ras o pun totusi: fac o factura in valoare de 100 ron + 19 ron (tva-ul) = 119 ron (tva inclus). Sa presupunem ca respectivul client imi ofera 150 ron (tva-ul inclus in cei 150). Cum aflu suma fara tva si valoarea tva-ului (tva-ul fiind 19 % din suma fara tva, pe care eu nu o cunosc), acei 19% nefiind din total. Multumesc