avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie comunicat prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie comunicat prin posta

Buna ziua. Am si eu o curiozitate: daca iti vine amenda rutiera prin posta si eu nu ridic plicul de la posta ce se intampla? Mentionez ca masina este inmatriculata pe firma. Se poate scapa de amenda prin neridicarea plicului?
Cel mai recent răspuns: omc_international_transport , utilizator 00:22, 19 Mai 2011
Conform Og2/2001, daca nu se comunica procesul verbal de contraventie in termen de 1 luna de la data savarsirii contraventiei, acesta se anuleaza. insa IPJ-ul poate demonstra ca a trimis plicul, astfel ca desi a incercat comunicarea, dvs nu ati ridicat plicul..cu rea credinta.
Da cum poate IPJ sa demonstreze ca nu am ridicat plicul CU REA CREDINTA? Eu plec foarte des in tara si sunt plecat si cate o luna. Ei demonstreaza ca au trimis plicul, da cum demonstreaza ca acesta a si ajuns la mine? Si daca IPJ demonstreaza ca nu am ridicat plicul cu rea credinta care sunt sanctiunile? Primesc amenda eu ca firma sau ma amendeaza pe mine ca administrator al firmei? Cat este amenda?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
omc_international_transport, utilizator
Daca nu ridicati plicul o sa va treziti cu blocarea in trafic a masinilor firmei dv si veti avea mai mult de patimit. Asa ca nu va sfatuiesc sa mai amanati si sa mergeti sa va platiti amenda .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
In Romania cred ca e imposibil acest lucru. Mie mi-ar convenii sa-mi blocheze masina in trafic pentru ca as da in judecata politia romana si as obtine despagubiri pentru contractele pe care le pierd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare politie prin posta anso1 anso1 Am primit un aviz postal in cutie fara a sti expeditorul, de buna credinta am ridicat plicul, care era de la IJPolitie TL si care imi cerea sa instiintez cine ... (vezi toată discuția)
Proces verbal comunicat prin mail, nu prin poștă, și permisul suspendat fără înștiințare. cum îmi pot recupera permisul și cum pot plăti jumătate din amendă, cum aș fi avut dreptul ? Andreiysu Andreiysu Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajuta-ti si sa ma indrumati in urmatoarea problema. Pe data de 15.08 primesc acasa o hartie de la politia rutiera harghita sa ... (vezi toată discuția)
Depasirea vitezei legale in alta localitate decat cea de domiciliu si primirea amenzii in localitatea de domiciliu VALI_M VALI_M Ce se intampla daca am depasit viteza legala in alta localitate decat cea de domiciliu iar politia rutiera imi trimite acasa prin posta procesul verbal de ... (vezi toată discuția)