avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasirea vitezei legale in alta localitate decat cea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasirea vitezei legale in alta localitate decat cea de domiciliu si primirea amenzii in localitatea de domiciliu

Ce se intampla daca am depasit viteza legala in alta localitate decat cea de domiciliu iar politia rutiera imi trimite acasa prin posta procesul verbal de constatare a contraventiei iar eu nu intru in posesia acestui proces verbal? Din cate stiu amenda se poate achita la jumatate in termen de 48 de ore si intreaga dupa cele 48 de ore. Eu cum pot sti ca mi-a fost trimisa amenda daca eu nu am intrat in posesia ei? Mentionez ca postasul mi-a lasat un aviz la domiciliu cum ca as fi primit o recomandata din alt oras iar eu nu m-am prezentat la posta pentru a ridica acel plic gandindu-ma ca am primit acel proces verbal de contraventie, mai precis de depasire a vitezei legale in alta localitate din tara.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:49, 28 Iulie 2011
Amenda va aparea in rolul fiscal.
Comunicarile se expediaza intotdeauna la adresa de domiciliu. Unde in localitatea in care ati savarsit contraventia v-ati fi asteptat sa primiti un plic, daca aveti domiciliul in alta parte?!
Ati pus o intrebare nefireasca. Daca nu ati primit PV in momentul savarsirii contraventiei si probabi ca ati refuzat sa semnati sau afost un punct fix de control al avitezei atunci acesta vine la adresa dv de domiciliu din actul dv de identitate. Iar refuzul de a ridica plicul desi stiati ce contine nu va ajuta cu nimic. Nu veti scapa de plata amenzii. Cu fiscul sa nu te pui ca nu te uita niciodata.
Eu am intrebat ce se intampla daca nu am intrat in posesia procesului verbal trimis de politie la domiciliul meu. Mai precis daca eu nu stiu ca am fost amendat si cu cat am fost amendat cum sa platesc?
Nu se intampla nimic daca nu primiti pv-ul. Politia avea obligatia doar de a va comunica procesul verbal, daca dvs nu l-ati ridicat nu e treaba politiei.

Amenda va apartea in rolul fiscal si cand va veti duce sa platiti impozitele va trebuii sa platiti si amenda aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal trimis prin posta romana necul necul buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla daca din diverse motive nu ridic, in timp util, procesul verbal de la Posta (PV pentru depasirea limitei de viteza). ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)