avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal trimis prin Posta romana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal trimis prin Posta romana

buna ziua,
as dori sa stiu ce se intampla daca din diverse motive nu ridic, in timp util, procesul verbal de la Posta (PV pentru depasirea limitei de viteza). Cum poate face agentul constatator dovada ca m-a instiintat conform O.G. nr.2/2001, pentru ca ma indoiesc ca va veni cateva sute de km pentru a afisa instiintarea la domiciliu. Postasul suna la interfon si daca nu raspunde nimeni arunca un aviz in cutia postala si daca nu sunt atent adio instiintare. Daca ma trezesc cu amenda trimisa la Finante sau Primarie fara ca eu sa fi luat la cunostinta, mai pot contesta?, Finantele si/sau Primaria nu sunt obligate sa verifice daca procesul verbal a fost comunicat/semnat in timp util? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: necul , utilizator 18:35, 25 Aprilie 2013
Emitentul PV face dovada comunicarii in termen prin registrul intern de comunicari PV si opisul semnat de oficiul postal responsabil domiciliului dvs
Multumesc pentru raspuns insa nu sunt lamurit. Ce face agentul constatator cand primeste plicul retur pentru ca destinatarul nu este gasit. Pun aceste intrebari pentru ca vreau sa fac contestatie insa fapta (depasirea limitei de viteza) a fost savarsita in alt judet si cheltuielile cu avocatul cred ca ar costa prea mult. Ma gandeam la varianta din O.G. nr.2/2001 care spune ca fapta se prescrie daca in termen de o luna nu am primit PV, instiintare, etc. Multumesc tuturor celor care se straduie sa dea raspuns la problema expusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor verbale prin care am fost amendati cu cate 200 ron anon1m123 anon1m123 buna seara! in jurul orei 21:40 am luat amenda eu si iubita mea precum ca intretineam relatii sexuale :)). eram intr-o zona retrasa si mai putin luminata( zona ... (vezi toată discuția)
Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)