avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal comunicat prin mail, nu prin poștă, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal comunicat prin mail, nu prin poștă, și permisul suspendat fără înștiințare. Cum îmi pot recupera permisul și cum pot plăti jumătate din amendă, cum aș fi avut dreptul ?

Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajuta-ti si sa ma indrumati in urmatoarea problema. Pe data de 15.08 primesc acasa o hartie de la politia rutiera harghita sa declar cine a condus in data de 14.06 autoturismul proprietate personala deoarece am fost filmat cu viteza de 107 km/h in localitate. Am declarat ca eu am condus. Pana in luna a 12 nu am mai primit nimic. In ziua de 10.12 am primit in posta o hartie prin care imi comunica ca am permisul suspendat de pe data de 01.12 pe o perioada de 90 si sa il predau la serviciul rutier ceea ce am si facut. Intre timp am dat testul 13 din 15, am fost declarat admis dar procesul verbal nu mi l-au comunicat oficial nici acuma. Am vorbit cu ei telefonic si mi-au zis ca o sa ii roage pe colegi de la Galati sa indeplineasca procedura de afisare ca ei l-au trimis prin posta si eu nu am vrut sa il primesc. Asa au zis ei. Eu l-am rugat sa imi trimita o copie pe mail ca sa il pot plati sa intru in posesia permisului fiind admis la 13 din 15. Ei mi l-au trimis pe mail. Este incheiat in data de 15.11.2017 desi eu am fost prins de radar pe data de 14.06.2017. Dar cand am vrut sa il plateac nu imi accepta in 48 de ore deoarece nu am data de pe plic si nici sa il contest deoarece se contesta in 15 zile de la primirea acestuia. Cum sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:27, 4 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati-l considerind data primirii cea in care ati primit mailul. Se contesta in 15 zile de la comunicare. Atasati o copie a mailului cu pricina la plingere. Cereti in plingerea dvs. contraventionala, daca nu contestati fapta in sine, ca instanta sa va acorde prin hotarire acea compensatie de a plati jumatate din minimul amenzii in 48 de ore. Aratati in plingere ca ati raspuns prompt notificarii politiei si ati predat permisul, ba mai mult ati dat si testul.
Dar fapta in sine, mai exact procedura de aducerea la cunostinta a suspendarii...revin...am fost anuntat pe data de 10.12 ca nu mai am dreptul de a conduce din data de 01.12 perioada in care eu am condus si am fost expus nu se poate solicita anulare procesului verbal? Sau faptul ca nu au respectat procedura de aducere la cunostinta a procesului verbal de contraventie. Am sunat de putin 10 ori la politia rutiera harghita ca sa reusesc sa intru in posesia procesului verbal pe mail. Nu imi este clar de ce au intocmit procesul verbal asa tarziu de la data contraventiei, de ce nu m-au oprit pe loc atunci, de ce nu mi-au trimis mai intai procesul verbal. Care ar fi sansele de castig in acest "dosar" cu un avocat?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citi va rog OG2/2001 ce se refera la regimul juridic al contraventiilor.
[ link extern ]
Nu ati fost expus pina in 10.12, pentru ca nu ati fost anuntat. Ati fi avut cu ce dovedi.
Procedura de aducere la cunostinta:
ART. 25
(1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia.

PV a fost incheiat in 15.11, sunteti in termen pina in 15 ianuarie. Nu exista un termen pina cind se transmit probele, intre IPJ-uri, asa ca nu aveti ce contesta. Traim in Romania !
Deja ati predat permisul, ati dat si testul, poate ca alta era situatia daca nu faceati absolut nimic pina nu primeati PV de contraventie. Puteati declara in august ca masina dvs. e condusa de X,Y,Z..... si habar nu aveti, nu va amintiti cine a condus-o in ziua aia (sunt 2 luni ), dadeati toate datele pentru X, Y, Z ....si aia e, sa gaseasca politia rezolvarea.

Puteti sa va luati un avocat,chiar va rog, dar nu vad sensul, din moment ce ati acceptat toate astea. Eu v-am dat un sfat, doar cum sa mai diminuati din pierderi.
Am inteles. Multumesc mult. Am recunoscut ca asa era corect. Am gresit cu viteza si m-am supus conditiilor legii dar faptul ca eu nu imi pot lua permisul inapoi si nu pot plati jumatate din amenda ma deranjeaza. Am luat 13 din 15 si a trecut o luna de cand am predat permisul. Nu stiu cum sa procedez sa rezolv problema. Daca solicit in instanta sa imi accepte sa platesc jumatate in 48 de ore o sa se lungeasca problema ca termen. Nu stiu cat este valabil 13 din 15 . Dar comunicarea pe mail eate recunoscuta in instanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comunicarea normala a unui PV de contraventie se face prin posta, cu confirmare de primire. Adica semnatura. Faptul ca v-a trimis copia pe email inseamna ca au recunoscut faptul ca nu v-au comunicat procesul verbal . E adevarat ca nu aveti un caz tipic, ar trebui sa cereti in plingerea contraventionala, instantei, in plus, sa va considere si perioada de suspendare
de 30 de zile (mentionind testul) efectuata din momentul depunerii permisului, prin urmare trebuie anulata sanctiunea complementara. Oricum, din momentul depunerii plingerii, cu certificat de grefa va puteti recupera permisul. Fapta a fost recunoscuta, ati predat permisul, vreti doar sa beneficiati de reducerea financiara.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere michirec michirec Am atacat in instanta PV de contraventie prin care aveam permisul suspendat pentru 1 luna; am pierdut si Instanta mi-a acordat 30 de zile pentru Apel. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)