avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Am atacat in instanta PV de contraventie prin care aveam permisul suspendat pentru 1 luna; am pierdut si Instanta mi-a acordat 30 de zile pentru Apel.
Sentinta( Judecatoria Focsani,acolo s-a petrecut contraventia) s-a dat pe 28.02.2014,comunicarea la domiciliu s-a facut pe 10.03.2014,prin Posta Romana.
Inteleg ca pana pe 09.04.2014, am drept de Apel, dupa care trebuie sa predau permisul;nu intentionez sa fac Apel. Intrebari:

pot preda permisul in interiorul celor 30 de zile de Apel?
unde trebuie sa-l predau:la Focsani unde s-a petrecut contraventia? la Galati unde am primit permisul? la Bucuresti, unde am domiciliul?
cate zile am dupa ce perioada de Apel a trecut, sa predau permisul?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragne Emanuel , utilizator 10:53, 12 August 2018
Daca doriti sa predati permisul de conducere puteti sa o faceti cat mai repede.
Ca sa evitati complicatiile mergeti cat mai curand si predati-l in Bucuresti, fiind mai comod, pentru ca aici aveti domiciliul (probabil ca si aici locuiti), dar nu uitati sa cereti incheierea unui proces verbal de predare-primire a permisului dumneavoastra, in dublu exemplar, unul reamanad la fiecare dintre parti.
La sediul central al Politiei Rutiere, la relatii cu publicul, ar fi cel mai bine.
Ar fi bine sa aveti la dumneavoastra si documente justificative legate de incidentul neplacut al retinerii permisului.
Daca nu vi se dau si informatii despre ceea ce va urma atunci cereti-le dumneavoastra.
Nu uitati ca oricand puteti cere reexaminare (TESTARE) pentru redobandirea carnetului, insa conform legislatiei in vigoare.
Succes !
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator
@Mihail_Popa, permisul de conducere nu se preda la politie cu proces verbal de predare primire in dublu exemplar. Si nici la biroul de relatii cu publicul. Politia s-a modernizat, la Udriste exista ghisee pentru restituit sau predat permise, certificate de inmatriculare, placute de inmatriculare, programari testari, etc.
[ link extern ]
Permisul il predati la Udriste insotit de o cerere de incepere imediata a perioadei de suspendare si in care va angajati sa nu promovati actiune in apel.
Nu aveti de ce sa cereti reexaminare deoarece aveti permisul suspendat pe 30 de zile, mai putin de 30 de zile nu exista perioada de suspendare.
Testarea 13/15 se da numai in conditiile art. 106 sau 104 la cerere daca perioada de suspendare este mai mare sau egala de 60 de zile in conditiile indeplinirii prevederilor art. 221 dih hg1391.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.
Multumesc!
am fost astazi la Udriste si am fost indrumat sa -l predau(permisul) la Focsani(unde s-a petrecut tarasenia) sau la Galati, (emitentul permisului meu).Am fost indrumat sa arat plicul cu data postei cand am luat la cunostinta (10.03.2014) de hotararea Instantei, si decand incep sa curga cele 30 de zile de drept de Apel;bineinteles ca plicul nu-l mai am, asa ca am fost indrumat sa iau o adeverinta de la Posta cu data primirii plicului si a plecarii confirmarii inapoi la Focsani;am luat si acea adeverinta.Din spusele d-lui politist de la ghiseu, pot preda permisul cu 10.04.2014, dar , repet, numai la Focsani sau Galati.
Ma sfatuiti sa merg iar la Udriste? Domiciliul il am stabil la Bucuresti.
Da.

Mergeti la Udriste si cereti sa predati permisul in Bucuresti deoarece aici aveti domiciliul stabil.

Nu scrie nicaieri ca trebuie sa predati permisul acolo unde v-a fost retinut ci la politia care l-a emis.

Dar pentru ca incercarea moarte n-are si mai exista pe lumea asta si politisti inteligenti in posturi de conducere faceti o cerere, chiar daca v-au indrumat in alt fel, luati nr de inregistrare si pastrati o copie.

Trebuie sa aveti in vedere ca daca v-ati schimbat domiciliul nu este obligatorie schimbarea permisului, numai in cazul in care aveti permis vechi pe care este trecuta adresa.

Asta in cazul in care functionarul de la relatii cu publicul va trimite la Galati!

Si chiar daca va trimite ii spuneti ca vreti sa depuneti cererea ptr ca asa considerati de
cuviinta si ca ar fi normal sa vi-l primeasca in B ptr ca aici aveti domiciliul stabil, chiar daca e emis de GL.
Nu va luati la hartza cu agentul, ii spuneti ca aveti dreptul sa depuneti orice cerere doriti la care trebuie sa primiti un raspuns in termenul legal, ca sunteti vorba aia "cetatean european" si ca va cunoasteti drepturile, ca politia trebuie sa vina in sprijinul cetatenilor, prostii din astea. ;)

Daca face pe nebunul aruncati o vorba ca veti face o sesizare si la MAI cu privire la cazul dvs., in mod sigur va primi cererea fara sa mai comenteze! :)

Puteti sa va asteptati si la un raspuns negativ pe cerere deoarece la art. 118, alin .($) se prevede ca :
Art.118. -
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Daca exista intelegere se poate rezolva aici. Trebuie sa cereti sa il ridicati tot din Bucuresti si sa nu-l trimita la GL. Este aiurea sa trimiti omul la Satu Mare daca el s-a mutat la Constanta.

"Domnule Comandant,

Subsemnatul Michirec cu domiciul stabil in strada__nr__bl_sc_ap_, sector_ Bucuresti, posesor al permisului de conducere seria __nr__ emis de SRPCIV Galati, intrucat mi-a fost respinsa plangerea depusa impotriva procesului verbal de contraventie seria __nr__din data de __intocmit de catre DPR Focsani si am domiciliul stabil in Bucuresti, va rog sa aveti amabilitatea sa imi aprobati predarea permisului de conducere la sediul Brigazii Rutiere Bucuresti cu sediul in str. Logofat Udriste, nr. 9-15, sector 3 si inceperea cu data curenta a executarii perioadei de suspendare.

Cunoscand prevederile Codului Penal privind falsul in declaratii ma angajez sa nu depun apel in termenul stabilit de instanta, sa aduc hotararea definitiva a instantei de judecata cand voi intra in posesia acesteia si sa sa nu conduc niciun vehicul pana la data expirarii perioadei de suspendare.

Mentionez ca doresc ridicarea permisului de conducere dupa expirarea perioadei de suspendare din aceeasi locatie unde l-am predat.

Depun atasat urmatoarele documente in copie:

1. proces verbal de constatare a contraventiei seria __ nr __
2. copie carte de identitate seria __nr___
3. copie permis de conducere seria ___nr___
4. decizia instantei Focsani din data de 28.02.2014
5. adeverinta Posta Romana comunicare sentinta in data de 10.03.2014

Va multumesc pentru intelegere.

Cu deosebita stima,

Michirech

Data __/___/___

telefon de contact 07xx xx xx xx "

Incercati predarea permisului impreuna cu cererea, daca va este refuzata primirea faceti putin agitatie si cereti sa mergeti in audienta la comandant. Ii spuneti ca il trimiteti prin posta cu confirmare de primire si tot il vor primi.
Daca va indruma sa il trimiteti prin posta cu confirmare de primire la Galati ii spuneti ca nu-i problema asta dar sa vi-l aduca el de acolo!

Parerea mea este vi se va aproba predarea la Udriste.

Am depus permisul de conducere la udriste pe data de 01 aug, și pe 03 am depus tot la udriste cerere către domnul comandant și certificatul de grefa casa îmi anuleze ultimul proces verbal prin care depășea cele 15 puncte. Nu am primit răspuns nici acum. Toată pedeapsa este de 30 de zile. Eu sunt plecat din tara în Anglia, am lăsat procura unui prieten pentru a putea ridica dela ghișeu permisul, dar încă nam primit mesaj.
Ce sa fac???
Unde sa ma adresez??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contestație pv afișată pe site. când se predă permisul? Ashu Ashu Buna ziua, In luna Iunie mi s-a suspendat permisul pentru o luna de zile. Am depus contestatie si astazi pe site s-a afisat urmatorul raspuns: \"Anuleaza ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva suspendarii permisului de conducere adinni adinni Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile, dar am depus la judecatoria sectorului 1 o plangere impotriva procesului-verbal. Prin urmare mi-am ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu In anul 2010 am fost filmat de MCV ca nu am acordat prioritate de trecere la doi pietoni fapt pentru care cei de la rutiera mi-au retinut permisul de ... (vezi toată discuția)