In anul 2010 am fost filmat de MCV ca nu am acordat prioritate de trecere la doi pietoni fapt pentru care cei de la rutiera mi-au retinut permisul de conducere.
Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si in baza certificatului de grefa obtinut am mers la Udriste de unde mi-am recuperat permisul de conducere.
Pe 15.dec.2011 cand am avut procesul, bineinteles ca judecatoarea mi-a respins contestatia si a mentinut procesul verbal, decizie IREVOCABILA.
In 17 ianuarie 2012 am primit comunicarea de la Judecatorie precum ca am pierdut procesul.
In urma intrebarii unor prieteni politisti am aflat ca in momentul in care merg sa duc permisul de conducere o sa primesc un bonus de 30 zile intrucat trebuia sa duc permisul in termen de 15 zile de la data procesului, deci pana pe 30.12.2011 eu trebuia sa-l predau.
Nu l-am predat nici azi, iar el figureaza inca valid in baza de date a politiei.
Am inteles ca cei de la Judecatorie or sa trimita sentinta catre politie, iar politia ma va chema cu permisul...
Daca eu declar ca in perioada 16 decembrie 2011 pana pe 02.02.2012 am fost plecat din Romania si ca teoretic perioada de 30 zile suspendare ar curge din data de 31.12.2011... ce se intampla?
Stie careva detalii ... ce anume ma sfatuiti sa fac?
Indiferent ce declarati dvs. permisul tot vi se va suspenda un numar de zile identic cu cele specificate in procesul verbal contestat, de la data la care va veti duce la politie sa il predati.
Daca nu va prezentati cu el, fie or sa va cheme la politie sa il predati, fie o sa opereze in baza de date (in baza sentintei primite) ca permisul este suspendat (si riscati sa fiti depistat in trafic conducand cu un permis care, desi se afla la dvs., figureaza suspendat) fie la momentul in care veti avea o problema de rezolvat la politie sau cu politia, acestia verificandu-va in baza de data vor constata ca dvs. trebuia sa predati permisul.
Cel mai corect ar fi sa mergeti totusi la politie cu permisul si scapati de o grija...
In alta ordine de idei, este o practica generala a instantelor de a respinge contestatiile depuse impotriva proceselor-verbale, cu atat mai mult cu cat, cu siguranta nu ati avut avocat care sa va indrume cum sa va faceti apararile.
Daca politia nu opereaza in baza de date ca e suspendat si astfel sa riscati un dosar penal, ci va va cita pt a va duce sa-l predati, de la data la care il veti preda, numarati 60 de zile ( 30 de suspendare + 30 ca nu l-ati predat la timp).
Contestație auto
Tibi37
Buna ziua..în anul 2016 am contestat o suspendare de permis pentru 1 luna cu avocat ( facuta la Buftea) ..eu mi-am recuperat permisul a doua zi ,restul ... (vezi toată discuția)