avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna tuturor! In 31.01.2015 am avut o intalnire cu loganul MCV si a rezultat intr-un proces verbal pentru neacordare de prioritate.Am contestat procesul..am castigat. Au facut recurs..nu m-am prezentat..au castigat ei.Sentinta definitiva. Sentinta s-a dat la 16 decembrie 2015...si a ajuns la mine (buletin pe sat) in 10 februarie 2016. Nelamurirea mea : a)Am dreptul sa conduc auto pana predau permisul? b)Daca sunt oprit..care sunt consecintele? c)Care sunt consecintele daca il predau la sfarsitul lunii februarie?(am nevoie tare sa circul mai vreo 3 saptamani)
d)Cand predau permisul la politie...pot sa il predau chiar daca am pierdut permisul?
e)Cand perioada de suspendare expira...trebuie sa merg la politie cu chitanta de la amenda sau nu ?:frantic:
În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei sunteti obligat să va prezentati la serviciul poliţiei rutiere la care sunteti in evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
Neprezentarea în termenul de 15 zile, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Va recomand sa mergeti sa predati permisul, este posibil sa aveti dreptul de conducere suspendat deja si sa nu fi primit comunicarea de la politie, riscati dosar penal daca sunteti depistat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda TEIOSANUADI TEIOSANUADI buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecat Catalinsto Catalinsto Permis conducere dupa cat timp treb da il predau ..daca azi mi a venit hotararea judecatoreaca definitiva . Inde nu scrie in cat timp sa il predau. Astept de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto leona777 leona777 buna ziua, imi spuneti va rog in baza carei legi si art. se retine pe 2 luni permisul auto daca voi pierde procesul cu IPJ, si daca mie initial mi-a fost ... (vezi toată discuția)