avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotararea judecat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotararea judecat

Permis conducere dupa cat timp treb da il predau ..daca azi mi a venit hotararea judecatoreaca definitiva . Inde nu scrie in cat timp sa il predau. Astept de la brigada rutiera ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 18 Noiembrie 2017
În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
Cornel Vasile a scris:

În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Sentinta a fost de 27 septm dar eu am primit hotararea azi acasa.ce sa inteleg ca eu am permisul suspendat ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Catalinsto, utilizator
Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut mai sus, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a dreptului de conducere.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poi daca eu azi am primit hotararea ? Ce vina am eu ?
Legea prevede ca. in termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti si nu de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere mabodan mabodan Am contestat un p.v. si am pierdut contestatia ramasa definitiva,in cat timp de la comunicare trebuie predat permisul? (vezi toată discuția)
Suspendare permis 30 zile dudulainen dudulainen Buna ziua, in data de 11.05.2016 am primit PV in care mentiona fapta savarsita la art. 135/4 din OUG 195/02 si sanctionata de art. 100/3 si 111 din OUG ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)