Bună ziua!
Am fost sa predau permisul dupa ce am primit acasa Comunicare Reexaminare dupa anulare cerere. Reexaminare respinsa. Definitiva.
La ghișeu, verbal, mi s-a spus ca o sa am prelungire suspendare cu 30 zile. Probabil s-a gandit la rezeala la
Art 118. Pct (4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal
de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Dar NU a existat asa ceva: "hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal", cum scrie in lege. Procesul nici NU s-a judecat pe fond, nici nu a inceput.
Nu cred ca se poate aplica acest articol in vederea prelungirii suspendarii pentru ca in lege scrie despre ceva specific: anume "hotarare plangere împotriva procesului-verbal".
Amenda
TEIOSANUADI
buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)