avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legalitate prelungire suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legalitate prelungire suspendare

Bună ziua!
Am fost sa predau permisul dupa ce am primit acasa Comunicare Reexaminare dupa anulare cerere. Reexaminare respinsa. Definitiva.
La ghișeu, verbal, mi s-a spus ca o sa am prelungire suspendare cu 30 zile. Probabil s-a gandit la rezeala la
Art 118. Pct (4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal
de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Dar NU a existat asa ceva: "hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal", cum scrie in lege. Procesul nici NU s-a judecat pe fond, nici nu a inceput.

Nu cred ca se poate aplica acest articol in vederea prelungirii suspendarii pentru ca in lege scrie despre ceva specific: anume "hotarare plangere împotriva procesului-verbal".

Pareri?
Cel mai recent răspuns: Cuasoc , utilizator 12:23, 12 Decembrie 2016
Nu știu sigur dar nu e ceva legat de abaterii avute în ultimii trei ani
Nu e cazul pentru ca nu au fost abateri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda TEIOSANUADI TEIOSANUADI buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto leona777 leona777 buna ziua, imi spuneti va rog in baza carei legi si art. se retine pe 2 luni permisul auto daca voi pierde procesul cu IPJ, si daca mie initial mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere mabodan mabodan Am contestat un p.v. si am pierdut contestatia ramasa definitiva,in cat timp de la comunicare trebuie predat permisul? (vezi toată discuția)