avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiub1

Activitate ovidiub1

Buna ziua ,
Pot obtine credit daca eu sunt inregistrat in biroul de credit cu restante iar sotia nu ? In acest caz sotia poate contracta singura un credit ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Suspendare CIM plangere penala
Dar despăgubirile egale cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului cand e obligat angajatorul sa le plateasca ?
Dupa comunicarea Rezolutiei procurorului de NUP sau doar dupa epuizarea tuturor cailor de atac impotriva rezolutiei la care are dreptul angajatorul ?
Buna ziua ,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
- angajat impotriva caruia se face plangere penala la parchet pentru neglijenta in servici
- CIM a fost suspendat la initiativa angajatorului a doua zi dupa inregistrarea plangerii la parchet
-dupa 5 luni se da ordonanta de scoatere de sub urmarire pe motivul ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.
Stiu ca :Art.52 (2) Dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire e gală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
In cazul de fata nevinovatia e probata de rezolutia procurorului de neincepere a urmaririi penale producandu-si efectele de la data primirii rezolutiei sau doar dupa epuizarea cailor de atac pe care le are angajatorul impotriva rezolutiei procurorului ?(plangere la prim procuror , la judecatorie etc.)
Salariatul este obligat sa se prezinte la servici a doua zi dupa primirea rezolutiei procurorului sau doar dupa epuizarea tuturor cailor de atac impotriva rezolutiei la care are dreptul angajatorul ?