ma puteti ajuta si pe mine va rog ca sincer tot nu inteleg cum trebuie sa calculez somajul.... eu am avut salariul brut de 2200 si net 1600, 4 ani jumate in care am cotizat deci se mai adauga un procent de 3 % si atunci cat ar trebui sa iau somajul? cum se face calculul?multumesc
am incercat si varianta asta,i-am spus doamnei cu care am vorbit la telefon sa-mi spuna macar la cate salarii am dreptul,si mi-a raspuns ca...la 1 asa cum scrie in contractul colectiv pe tara iar eu i-am spus ca am vorbit cu colegi din brasov pe care i-a restructurat ca si pe mine si lor l-i s-a dat 2 salarii....si s-a enervat si nu a mai vrut sa-mi de-a explicatii.....eu cred ca mint si probabil am si eu dreptul la fel ca ceilalti colegi la 2 salarii nu unul cum mi-a zis ea la tel..... oricum am sa merg atunci la ITM si am sa-i rog sa-mi dea sa citesc acel articol unde scrie exact la cate salarii am dreptul,macar sa ma asigur ca nu ma mint. Multumesc mult
Buna.in luna martie a acestui an mi-a fost restructurat postul conform art 65 (1) deci cu drept la somaj si ar mai trebui sa primesc minim un salariu compensatoriu ca asa scrie in contractul colectiv pe tara... eu am facut cerere scrisa si am trimiso la brasov in care i-am rugat sa-mi trimita contractul colectiv facut pe intreprindere ca sa vad la cate salarii compensatorii am dreptul...m-au sunat de la brasov,eu fiind angajat la filiala din timisoara si mi-au spus ca ei nu imi trimit contractul ca nu am dreptul asta si ca daca vreau sa ma lamuresc sa merg eu pana la brasov ca sa-l citesc. vroiam sa va intreb,chiar nu am dreptul asta,adica sa-mi trimita contractul la sediul din timisoara ca sa-l pot citi? ce pot sa fac? si mai o intrebare va rog.... salariul compensatoriu se refera la cat am avut eu net sau brut in contract? Va multumesc