avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna.in luna martie a acestui an mi-a fost restructurat postul conform art 65 (1) deci cu drept la somaj si ar mai trebui sa primesc minim un salariu compensatoriu ca asa scrie in contractul colectiv pe tara... eu am facut cerere scrisa si am trimiso la brasov in care i-am rugat sa-mi trimita contractul colectiv facut pe intreprindere ca sa vad la cate salarii compensatorii am dreptul...m-au sunat de la brasov,eu fiind angajat la filiala din timisoara si mi-au spus ca ei nu imi trimit contractul ca nu am dreptul asta si ca daca vreau sa ma lamuresc sa merg eu pana la brasov ca sa-l citesc. vroiam sa va intreb,chiar nu am dreptul asta,adica sa-mi trimita contractul la sediul din timisoara ca sa-l pot citi? ce pot sa fac? si mai o intrebare va rog.... salariul compensatoriu se refera la cat am avut eu net sau brut in contract? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 16 Aprilie 2010
Buna ziua,

contractul colectiv de munca este un inscris la care trebuie sa aveti acces.
Puteti sa faceti o sesizare la ITM unde sa aratati ca nu vi se permite sa vedeti acest inscris si vi se solicita absurd sa faceti o deplasare de cateva sute de km pentru a putea citi acest contract. De asemenea, poate fi util ca dvs. sa solicitati doar informatia privind numarul de salarii compensatorii iar nu intregul contract.

In ultima instanta, daca ei nu va dau aceasta informatie, trebuie sa stiti ca CCM-ul se afla in copie la ITM, unde il puteti vedea, aratand cele intamplate.

De regula este vorba despre un salariu net dar acest amanunt poate fi gasit in contractul colectiv.

Avocat Boncu
Dvs. puteti sa somati angajatorul cu instanta de judecata pentru nerespectarea CCMUN 2007-2010, clauzele CCM la nivel de unitate nu pot fi inferioare acestui contact colectiv unic national.
am incercat si varianta asta,i-am spus doamnei cu care am vorbit la telefon sa-mi spuna macar la cate salarii am dreptul,si mi-a raspuns ca...la 1 asa cum scrie in contractul colectiv pe tara iar eu i-am spus ca am vorbit cu colegi din brasov pe care i-a restructurat ca si pe mine si lor l-i s-a dat 2 salarii....si s-a enervat si nu a mai vrut sa-mi de-a explicatii.....eu cred ca mint si probabil am si eu dreptul la fel ca ceilalti colegi la 2 salarii nu unul cum mi-a zis ea la tel..... oricum am sa merg atunci la ITM si am sa-i rog sa-mi dea sa citesc acel articol unde scrie exact la cate salarii am dreptul,macar sa ma asigur ca nu ma mint. Multumesc mult
CCM la nivel de unitate nu sunt si nici nu se inregistreaza la ITM.
Acestea se inregistreaza la Directiile de Munca - institutii diferite de ITM.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu cosmin01 cosmin01 Buna ziua.Am si eu o intrebare legata de salariu compensatoriu.Am fost angajat la o statie PetromV in orasul meu.Ulterior statia s-a transformat in Petrom si ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu nagymj nagymj Buna ziua Asi dori sa intreb daca SRL este obligat sa plateasca salar compensatoriu daca trimite in somaj. Multumesc (vezi toată discuția)